Nivelul de naparlire al cainilor

Nivelul de naparlire depinde foarte mult de cantitatea de blana pe care cainele o are. Un caine cu blana lunga si deasa va pierde mai multa blana decat un caine cu blana foarte scurta.

In cazul anumitor rase de caini, naparlirea de primavara este masiva si parul lasat este cel lung si des din timpul iernii. In aceasta perioada, culoarea blanii cainelui se modifica si parul se vede.

In cazul raselor cu parul scurt, in momentul naparlirii se recomanda periile cu dinti moi care nu pot rani pielea animalului. In schimb, la cainii cu parul lung sunt recomandate periile ceva mai dure care pot scoate toate firele. Perierea este recomandata doar inainte de baie, astfel incat blana sa nu se incurce.

Persoanele care vor sa nu aiba mult de strans in urma cainelui vor opta pentru rasele care naparlesc mai putin. Cainii cu parul scurt si foarte scurt nu lasa cantitati mari de par in urma si isi schimba mai repede parul decat cei care au o blana deasa si bogata. Sunt insa si pasionati de caini cu parul lung si cu o blana bogata pe care o perie in fiecare saptamanasi pentru care nu conteaza perioada de naparlire si munca necesara pentru a mentine casa si curtea curate.