Rase de Caini de talie mare

Cainii mari sunt uriasii patrupezi care pot sa depaseasca 50 de kg. Acestia cresc extrem de repede, insa se maturizeaza ceva mai greu decat cainii mici. De regula sunt preferati de persoanele care stau la curte si le pot oferi suficient spatiu pentru a se desfasura, insa in ciuda aparentelor exista si caini mari care pot locui intr-un apartament, fiind foarte calmi si prietenosi.

De regula, sunt ideali pentru protectie si au o abilitate foarte buna de a salva vieti. Un dezavantaj al acestor caini insa, este faptul ca au o viata destul de scurta, dezvoltand probleme de sanatate destul de repede. Multi dintre ei au nevoie de regim special si mananca foarte mult.

Recordul pentru cel mai mare caine este detinut de un Saint Bernard care a avut nu mai putin de 166 de kg.

Printre cele mai populare rase de caini mari se numara dogul argentinian, ciobanestii, care pot avea mai multe particularitati fiind impartiti in numeroase subrase, Schnauzerul urias, Mastifful Tibetan care este un urias ce poate ajunge la 73 de kg sau Dogul german.

Achizitia unui caine mare trebuie sa se faca cu responsabilitate, in conditiile in care oricare ar fi rasa sa, este pretentios si are nevoie de o ingrijire speciala.

Lista raselor de caini de talie mare