
Ce caine energic! Inteligent, activ și adorabil, Schnoodle a devenit o rasa populara de caini hibrid. Acesta este un mix intre Pudel și Schnauzer si poate fi găsit in mai multe culori. De la 3 la 7 de kilograme, Schnoodle adora sa fie un catel de poala, un patruped de familie, un caine de terapie sau un catel ce poate atinge orice performanta.
Majoritatea acestora sunt catei mici. Atractia acestui hibrid este data de faptul ca amesteca in general dorinta de a face pe plac a Pudelului cu rezistenta și vigoarea lui Schnauzer. Jucător si iubitor, acest catel traieste pentru a se distra si este intotdeauna centrul atentiei.
Rezumat:
Caracteristicile rasei
Statistici despre rasa





Poze cu caini Schnoodle
Surse foto: pixabay.com, vetstreet.com, purina.com.au
Mai multe despre aceasta rasa
Schnoodle este vesel si inteligent. Descris drept un caine „pentru totdeauna fericit”, bucuriile preferate ale acestui catel sunt de a se juca si de a sta cu familia. Creat sa fie un caine de companie, a dovedit ca se poate descurca bine in competitiile de agilitate si in calitate de catel de terapie. El este un tovaras grozav de jogging si dragostea lui de activitate va poate desparti de dorinta de a sta pe canapea. El iti va umple viata cu dragoste si ras.
Schnoodle este loial si iubitor de distractie precum Poodle. Ca si parintele sau Schnauzer, un Schnoodle are o natura protectoare si este un caine de paza bun. Ca si parintele sau Poodle, este destept si afectuos. El va latra, uneori prea mult (o trasatura care ar trebui stapanita inca de cand este mic).
Schnauzerii sunt terieri solizi si tind sa fie un pic incapatanati si independenti, dar extrem de fideli. Poodle este inteligent, agil si activ, cu o blana ce ne=ecesita o grea intretinere. In cele mai bune exemple ale acestui hibrid, exista mai putin din energia mare a lui Poodle si mai putin din incapatanarea lui Schnauzer.
Un Schnoodle adora plimbarile cu masina (in special atunci cand va vizita pe cineva de care ii place), sa joace si sa aiba timp in aer liber. Fetch-ul nu este singurul joc pe care il iubeste; ii place sa joace orice fel de joc care il distreaza. Uneori alearga in jurul cozii, insa acesta este doar o forma de joc care inseamna ca este fericit.
De asemenea, el are o inclinatie neobisnuita de a-si folosi labele din fata ca maini pentru a tine jucarii si paturi. Exista un terrier in sinea sa, iar unii dintre acestia prefera sa sape mai mult decat altii. Din pacate, unii chiar se bucura de sapaturi, pe cand unii chiar se bucura de latrat .
Schnauzerii iubesc uneori o persoana mai mult decat pe cei din restul familiei, iar aceasta trasatura poate duce mai departe catre Schnoodles. Le va placea intotdeauna intreaga familie, dar din cand in cand prefera o persoana mai presus de restul, alegandu-si un favorit.
Exista trei variante diferite atat de Schnauzers, cat si de Poodles, ceea ce face ca animalutul sa poata fi regasit intr-o gama larga de dimensiuni. Cele mai mari sunt inca relativ rare. Soiurile Schnauzer includ Miniature, Standard si Giant; Soiurile Poodle includ Toy, Miniature si Standard.
Nu exista standard de rasa pentru Schnoodles – si nici cluburi de rase (desi unul se afla in etapele de planificare), astfel incat dimensiunile lor sunt definite simplu si vag ca jucarie, miniatura si standard. Majoritatea Schnoodles sunt mici, deoarece dimensiunea cea mai obisnuita este asemenea unui Schnauzer in miniatura. La asta se gandesc oamenii in general cand vorbesc despre Schnoodles.
Cu toate acestea, dimensiunea poate face diferenta privind personalitatea acestui hibrid. In timp ce un Schnauzer in miniatura sau Standard poate fi destul de jucaus si bland, Gigantul Schnauzer este un caine dominant care are nevoie de o mana ferma. Un Schnoodle mare ar trebui sa aiba un temperament mai maleabil decat un Giant Schnauzer, dar totusi trebuie sa aveti grija: Daca va intereseaza un Schnoodle mare, tineti cont de temperamentul Giant Schnauzer, pentru ca este un animalut destul de puternic. Intelegeti aceste diferente inainte de a decide ce marime va doriti cand alegeti un catel pentru dumneavoastra.
Ca in cazul oricarui hibrid, exista si o diferenta uriasa intre un catel ai carui parinti de rasa au fost selectati cu atentie pentru temperament fata de un catel de la un crescator iresponsabil pentru ca exista diferente intre un caine de rasa pura si un caine de strada . Cand parintii sunt atent selectati, patrupedul este un caine grozav.
Daca doriti ca animalutul dumneavoastra sa dea dovada de un comportament adecvat, aveti grija sa gasiti un crescator responsabil. Alegerea crescatorului este important in cazul in care va doriti ca rasa cainelui sa fie de cea mai buna calitate.
Patrupedul ar trebui sa faca o multime de exercitii fizice in fiecare zi, cel putin 30 minute pana la 60 de minute. Atat Schnauzers, cat si Poodles sunt destepti, deci acest hibrid necesita si stimulare mentala zilnica. Un catel care nu este stimulat corect poate deveni distructiv si dificil de manipulat.
Patrupedul iubeste oamenii din viata lui si prospera atunci cand este alaturi de ei. Un patruped mic se poate descurca bine intr-un apartament, dar cel mai mare catel se descurca mai bine in casele cu ce beneficiaza de o curte mare. Schnoodles nu ar trebui sa traiasca in aer liber, deoarece pot suferi de anxietate de separare daca sunt lasati singuri pentru perioade lungi la un moment dat.
Aspecte importante
Schnoodle este o rasa de caini pretentiosi, rezultatul crescatorilor de la Schnauzer la Poodle. Daca sunteti interesat de un catel Schnoodle, intelegeti ca aspectul, dimensiunea si temperamentul sau nu sunt la fel de previzibile ca cele ale raselor pure, deoarece nu stiti ce caracteristici ale fiecarei rase vor aparea la un astfel de caine.
Apartamentele pot fi case bune pentru Schnoodles mai mici, dar cele mai mari se descurca mai bine intr-o casa cu o curte imprejmuita.
Patrupedul necesita una sau doua perieri pe saptamana , precum si curatarea regulata a urechilor si taierea unghiilor. Schnoodle are blana asemanatoare cu a cainelui Schnauzer, iar aceasta va trebui tunas sau curatata de mai multe ori pe an, iar Schnoodles cu blana precum Poodle va necesita tunderea la fiecare sase pana la opt saptamani.
Sunt considerati a fi catei ce nu naparlesc foarte mult de-a lungul anului si pot fi animale de companie bune pentru persoanele ce sufera de alergii.
Pot fi caini cu energie mare. Ei necesita aproximativ 30 pana la 60 de minute de exercitii fizice pe zi.
Acestia pot fi caini de paza excelenti. Sunt protectori buni ai familiile lor si ii vor apara cu pretul vietii lor.
Sunt foarte inteligenti si trebuie stimulati psihic si fizic. Daca nu, acestia pot deveni distructivi si greu de controlat.
Pentru a avea un catel sanatos, nu cumparati niciodata un catel de la un crescator iresponsabil, un adapost de catelusi sau un magazin de animale de companie. Cautati un crescator de incredere care isi testeaza cainii de reproductie pentru a va asigura ca animalutele sunt lipsite de boli genetice pe care le-ar putea transmite catelusilor.
Istoric
Patrupedul a fost dezvoltat in anii 1980, cand interesul pentru aceasta rasa a inceput sa creasca. Scopul initial pentru catel a fost acela de a dobandi un animal de familie extraordinar. Desi Schnoodle nu a castigat destul de usor popularitatea altor rase, exista o serie de evenimente care a creat o cerere mare pentru cee ace inseamna catelusii Schnoodle.
Patrupedul este, in general, rezultatul reproducerii intre un Schnauzer si un Poodle, desi unii crescatori au inceput sa reproduca caini (Schnoodles crescute catre alte Schnoodles). Momentan nu exista cluburi sau standarde pentru aceste rase foarte bine definite, dar au inceput eforturile pentru a le crea pe ambele.
Schnoodles poate veni intr-o varietate de dimensiuni, deoarece exista trei dimensiuni Poodle si trei Schnauzer. Gama de posibilitati a creat o varietate interesanta de caini hibrizi. Schnoodle au fost in mod traditional caini mici; introducerea Giant Schnauzer si Standard Poodle in mix este relativ recenta si a condus la crearea unui caine cu un temperament diferit de cel mic, inradacinat Schnoodle.
Marimea
Marimea catelului depinde de marimea parintilor: un Standard Poodle crescut la un Giant Schnauzer va produce urmasi care vor fi de dimensiunea parintilor lor, mari. Daca un Poodle Standard si un Schnauzer Standard sunt imperecheati, rezultatul ar putea fi dat de niste dimensiuni cuprinse intre Schnoodle Miniature si Standard Schnoodle.
Aceasta incertitudine face parte din bucuria unei rase mixte: detaliile finale pot fi o surpriza binevenita.
Nu exista standarde de rasa pentru Schnoodle, deci predictia marimii adultilor nu este o stiinta exacta. Ca orice rasa mixta, variatia dimensiunii poate fi des intalnita.
Exista trei variante diferite atat de Schnauzers cat si de Pudeli: Miniature, Standard si Giant pentru Schnauzer; si Jucarie, Miniature si Standard pentru Poodle. Cu toate acestea, majoritatea Schnoodles tind sa aiba 20 de kilograme sau mai putin.
Personalitatea
Schnoodle, atunci cand este bine crescut, este un tovaras minunat, fericit, fidel si inteligent. Ii place sa se distreze si isi doreste o viata plina de dragoste si joc. Este protector al familiei sale, un paznic bun si iubeste sa participe la toate activitatile vietii de familie.
Poate avea o atitudinea suspicioasa, la fel ca cea a terrierului fata de oameni si caini. Un Schnoodle poate avea un temperament puternic, dar in general este iubitor si loial fata de oamenii sai.
Ca in cazul fiecarui caine, Schnoodle are nevoie de socializare timpurie, expunerea in fata cat mai multor persoane diferite, obiective turistice, sunete si experiente inca de cand sunt mici. Socializarea ajuta sa va asigurati ca animalutul dumneavoastra Schnoodle creste pentru a fi un caine sociabil.
Inscrierea la o clasa de gradinita pentru catelusi este un inceput minunat. Invitarea vizitatorilor in mod regulat si ducerea lui in parcuri aglomerate, magazine care permit accesul cainilor si plimbarile pe indelete sa se intalneasca cu vecinii, il vor ajuta, de asemenea, sa-si lustruiasca abilitatile sociale.
Sanatatea
Notiunea de caine hibrid merita inteleasa daca doriti un Schnoodle. Acest aspect nu este neaparat caracteristic speciilor mixte; apare atunci cand sangele nou este adus din afara cercului obisnuit de reproducere – este opusul consangvinizarii.
Cu toate acestea, exista o conceptie gresita generala conform careia vigoarea hibrida se aplica automat la rasele mixte. Daca fondul genetic al rasei mixte ramane acelasi in timp, urmasii nu vor avea aceleasi caracteristici. Si, daca un crescator de rasa aduce un caine dintr-o alta linie, acei pui vor avea o vigoare hibrida, chiar daca sunt de rasa pura.
Schnoodle sunt in general sanatosi, dar ca toate rasele, sunt predispusi la anumite afectiuni de sanatate. Nu toti cainii Schnoodles vor suferi de vreuna sau toate aceste boli, dar este important sa fiti constient de aceste posibilitati daca aveti in vedere sa cumparati aceasta specie.
Daca doriti sa cumparati un astfel de catelus, gasiti un crescator bun, care va va oferi clare detalii despre sanatatea catelusilor sai, dar si pentru parintii catelusului. Certificatele de sanatate dovedesc daca un catel a fost testat si ferit de o anumita afectiune.
In cazul cateilor Schnoodle, trebuie sa stiti ca puteti obtine detalii clare despre sanatatea patrupezilor de la Fundatia Ortopedica pentru Animale (OFA) pentru displazie de sold (cu un scor corect sau mai bun), displazie de cot, hipotiroidism si boala von Willebrand; de la Universitatea Auburn pentru trombopatie; si de la Fundatia Canine Eye Registry (CERF) care certifica faptul ca ochii sunt normali. Puteti confirma autorizarile de sanatate verificand site-ul OFA (offa.org).
Atrofierea progresiva a retinei (PRA): Aceasta este o afectiune degenerativa a ochilor care, in cele din urma, provoaca orbire cauzata de pierderea fotoreceptorilor din spatele ochiului. PRA este detectabil cu ani inainte ca animalutul sa prezinte semne de orbire. Din fericire, cainii isi pot folosi celelalte simturi pentru a compensa orbirea, iar un catel orb poate trai o viata deplina si fericita. Nu faceti o obisnuinta de a muta mobilierul. Crescatorii de reputatie ofera certificate anuale din partea unui medic oftalmolog veterinar si nu cresc caini cu aceasta boala. Un nou test ADN pentru PRA va ajuta la reducerea incidentei acestei boli la rasa.
Cataracta: Acesta boala provoaca opacitatea lentilei ochiului, rezultand o vedere slaba a acestuia. Ochiul cainelui va avea un aspect tulbure. Cataracta apare de obicei la batranete si uneori poate fi indepartate chirurgical pentru a imbunatati vederea.
Boala Legg-Calve-Perthes: Aceasta boala implica articulatia soldului. Daca Schnoodle-ul dumneavoastra sufera de Legg-Perthes, aportul de sange catre capul femurului (osul mare al picioarelor din spate) este scazut, iar capul femurului care se conecteaza la pelvis incepe sa se dezintegreze. Primele simptome sunt reprezentate de atrofierea muschiului piciorului, aparand de obicei atunci cand puii au varsta de patru pana la sase luni. Chirurgia poate corecta starea, ducand de obicei la disparitia durerii cainelui.
Luxatia patelara: Patella este genunchiul. Luxatia inseamna dislocarea unei parti anatomice (ca os la o articulatie). Luxatia patelara apare atunci cand articulatia genunchiului (adesea a unui picior posterior) aluneca din loc, provocand durere. Acest lucru poate fi inactiv, dar multi caini duc vieti relativ normale cu aceasta afectiune. In cazuri grave, cu toate acestea, poate fi necesara interventia chirurgicala.
Epilepsia: Aceasta este o afectiune neurologica care este adesea, dar nu intotdeauna, mostenita. Poate provoca convulsii usoare sau severe, care se pot manifesta ca un comportament neobisnuit (cum ar fi alergarea frenetica ca si cum ar fi urmarit, esalonat sau ascuns) sau chiar cazand jos, membrele devenind rigide si pierzand cunostinta. Crizele sunt inspaimantatoare de urmarit, dar prognosticul pe termen lung pentru cainii cu epilepsie idiopatica este in general foarte bun. Este important sa va duceti catelul la veterinar pentru diagnosticarea corecta (mai ales tinand cont de faptul ca unele convulsii pot avea alte cauze) si tratament.
Diabetul Mellitus: Aceasta este o afectiune in care organismul nu poate regla nivelul de zahar din sange, din cauza nivelurilor improprii de insulina. Insulina permite glucozei din celule sa o foloseasca pentru energie; fara insulina, glucoza nu intra in celule si acele celule devin „flamanzi”. Un caine diabetic va manca mai multe alimente pentru a incerca sa compenseze, dar va pierde in greutate, deoarece mancarea nu este utilizata eficient. Simptomele diabetului sunt urinarea excesiva si setea, apetitul crescut si pierderea in greutate. Diabetul poate fi controlat prin dieta si administrarea de insulina.
Boala Addison: Cunoscuta si sub denumirea de hipoadrenocorticism, aceasta afectiune extrem de grava este cauzata de o productie insuficienta de hormoni suprarenali de catre glanda suprarenala. Majoritatea patrupezilor cu boala Addison varsa, au un apetit slab si au putina energie. Deoarece aceste semne sunt vagi si pot fi confundate cu alte afectiuni, este usor sa diagnosticam gresit aceasta boala pana cand ajunge la stadii mai avansate. Semne mai severe apar atunci cand un caine este stresat sau cand nivelul de potasiu devine suficient de ridicat pentru a interfera cu functia inimii, provocand soc sever si moarte. Daca medicul veterinar suspecteaza ca este vorba de Addison, este posibil sa efectueze o serie de teste pentru a confirma diagnosticul.
Torsiunea gastrica: Numita si balonare, aceasta afectiune care poate pune viata cainelui in pericol poate afecta cateii mari, cu pieptul adanc – asa ca este putin probabil sa fie o problema pentru majoritatea Schnoodles, care tind sa fie mici. Atunci cand cainele este hranit cu o masa mare pe zi, mananca rapid, bea volume mari de apa dupa ce a mancat si exercita puternic dupa mancare se poate imbolnavi. Balonarea este mai frecvent intalnita in randul patrupezilor mai in varsta. Aceasta apare atunci cand stomacul este plin cu gaz sau aer ce nu poate fi eliminat. Cainele nu este capabil sa elimine sau sa vomite pentru a scapa de aerul in exces din stomac, iar revenirea normala a sangelui in inima este impiedicata. Tensiunea arteriala scade si cainele intra in soc. Fara ingrijiri medicale imediate, patrupedul poate muri. Suspectasi-l de balonare daca animalutul are abdomenul marit, saliveaza excesiv. De asemenea, poate fi nelinistit, deprimat, letargic si slab, cu ritm cardiac rapid. Este important sa va duceti cainele la veterinar cat mai curand posibil daca vedeti aceste semne.
Ingrijirea
Desi nivelul de energie al catelului Schnoodle reflecta felul de a fi al parintilor si, prin urmare, este variabil, asteptati-va sa aveti nevoie de a exersa alaturi de catelul dumneaovastra timp de aproximativ 30 pana la 60 de minute pe zi. Unii necesita mai putin, iar altii necesita un pic mai mult. Schnoodles se bucura de plimbari rapide si sunt tovarasi grozavi de jogging.
Schnoodles se poate adapta la o varietate de resedinte, dar trebuie sa luati in considerare dimensiunea acestuia. Schnoodle se va descurca bine intr-un apartament. In mod ideal, o casa cu o curte imprejmuita este cea mai buna solutie pentru toti patrupezii. Un Schnoodle nu ar trebui sa traiasca afara sau intr-o cusca; sunt caini de companie si se simt cel mai bine atunci cand sunt in casa cu proprietarii.
Schnoodles poate suferi de anxietate de separare atunci cand este lasat singur pentru perioade lungi de timp. Acest lucru poate duce la un comportament neadecvat, catelul latrand si avand apucaturi distructive. Cainii din aceasta rasa nu sunt foarte zgomotosi, dar daca se plictisesc sau sunt lasati singuri pentru un timp indelungat, pot incepe sa aiba un comportament deviant. Si, odata ce acest obicei incepe, poate fi dificil sa fie oprit – asa ca stapaniti cainele din timp.
Hranirea
Cantitate zilnica de hrana recomandata este de 3/4 pana la 1 cana de mancare uscata de inalta calitate pe zi pentru cea mai comuna dimensiune a Schnoodle, care cantareste aproximativ 20 de kilograme. Va trebui sa-l hraniti mai putin daca este mai mic, si in mod semnificativ mai mult daca un Schnauzer urias este unul dintre parinti. Consultati medicul veterinar daca nu sunteti sigur cu privire la nevoile de hranire ale cainelui dvs. special.
Luati aminte: cantitatea de hrana pe care o mananca cainele adult depinde de marimea, varsta, constructia, metabolismul si nivelul activitatii sale. Cateii sunt fiinte individuale, la fel ca oamenii, si nu toti au nevoie de aceeasi cantitate de mancare. Nu putem spune ca un caine extrem de activ va avea nevoie de mai multa hrana decat un caine sedentar. Calitatea mancarii face, de asemenea, o diferenta – cu cat mancarea este mai buna, cu atat mai putin va trebui sa o amestecati in vasul cainelui.
Vrei sa alegi o hrana de calitate pentru cainele tau? CLICK AICI !
Asigurati-va ca animalutul ramane in forma buna, masurandu-i mancarea si hranindu-l de doua ori pe zi, in loc sa lasati mancarea afara tot timpul. Daca nu sunteti sigur de greutatea cainelui dumneavoastra, faceti testul ochilor si al mainilor.
Privind catelul ar trebui sa puteti vedea talia acestuia. Apoi asezati-va mainile pe spatele sau, degetele de-a lungul coloanei vertebrale, intinse in jos. Ar trebui sa fiti capabil sa simtiti coastele fara prea multa presiune. Daca nu puteti face asta inseamna ca animalutul are nevoie de mai putina mancare si mai mult exercitiu.
Pentru mai multe detalii despre hranirea cainelui, consultati ghidul nostru pentru cumpararea mancarii potrivite , hranirea catelusului si hranirea cainelui adult .
Culoarea si ingrijirea blanii
Schnoodles sunt caini ce naparlesc putin si au nevoie de a fi tunsi. Blana cainelui Schnoodle este menita sa semene cu un catelus Schnauzer fiind moale si ondulata. In general, cainii de prima generatie au o blana ondulata, cu textura moale si ramanand astfel pe toata durata vietii patrupedului.
Blana catelului nu trebuie sa fie moale ca cea a unui Schnauzer adult si nici sa nu aiba buclele stranse ca ale unui Poodle. Schnoodle de a doua generatie are mai multe sanse sa aiba fie blana lui Poodle, fie blana lui Schnauzer. Blana ondulata apare la reproducerea multigenerationala.
Blana patrupedului poate fi intalnita in urmatoarele culori: negru, gri, argintiu, maro, alb, cais, alb-negru, negru si cafeniu, si chiar in pete.
Asigurati-va ca blana din jurul botului catelului este curata. Cantitatea de ingrijire necesara pentru un Schnoodle depinde intr-adevar de blana cainelui in mod individual. Daca animalutul dumneavoastra are blana moale, ondulata, periati o data sau de doua ori pe saptamana pentru a preveni incurcaturile. Schnoodle va trebui, de asemenea, sa fie spalat in functie de necesitati pentru a mentine blana moale. Cel mai bun moment pentru a peria cainele este dupa baie. Uscarea stratului de blana cu un uscator de par va ajuta la prevenirea formarii incurcaturilor.
Un Schnoodle cu blana aspra nu va necesita la fel de multa ingrijire ca soiul cainilor cu parul matasos, dar periajul saptamanal este cel mai bun pentru a-l pastra ordonat si fara parul mort. Un Schnoodle cu blana creata ca a lui Poodle are nevoie de periaj regulat si trebuie tuns la fiecare sase pana la opt saptamani.
Indiferent de ce tip de blana are Schnoodle, verificati urechile cainelui o data pe saptamana pentru a identifica daca exista murdarie, roseata sau un miros urat care poate indica o infectie. Stergeti-le, de asemenea, saptamanal cu o discheta de bumbac umezita cu o solutie blanda, echilibrata, cu un pH neutru pentru a preveni problemele pielii.
Periati dintii cainelui de doua sau chiar trei ori pe saptamana pentru a elimina tartrul depus si bacteriile ce pot fi regasite in cavitatea bucala a acestuia. Perierea zilnica a dintilor patrupedului va poate ajuta sa evitati respiratia urat mirositoare sau bolile gingivale.
Taiati unghiile o data sau de doua ori pe luna in cazul in care acesta nu o face in mod natural pentru a preveni ruperea dureroasa a acestora sau alte probleme. In cazul in care il puteti auzi scrijelind podeaua cu unghiile, inseamna ca acestea sunt prea mari. Unghiile cainelui au vase de sange in ele, asadar trebuie sa avem grija la taierea acestora pentru a nu provoca sangerari. Din aceasta cauza, catelul nu va coopera intotdeauna cand va vedea instrumentele de taiat unghiile. Asadar, daca nu sunteti experimentat in taierea unghiilor catelului, cereti ajutorul veterinarului sau.
Obisnuiti-va cainele sa fie periat si examinat inca de mic. Uitati-va la labutele sensibile ale acestuia si in interiorul gurii sale. Transformati periatul intr-o experienta pozitiva recompensata si lasati vizitele la veterinar pentru momentul in care va deveni adult.
In timpul perierii, verificati blana cainelui si cautati orice urma de purici, irtiatie, roseata a pielii. Verificati de asemenea gura, nasul, ochii si labutele cainelui. Ochii ar trebui sa fie limpezi, fara urme de roseata sau scurgeri. Examinarea saptamanala a cainelui va ajuta in prevenirea oricaror probleme de sanatate ale acestuia.
Copiii si alte animale
Schnoodles sunt animale de companie excelente si adora sa se joace cu copiii fiind in centrul atentiei. Ambele rase de parinti sunt bune cu copiii, dar, desigur, toti puii trebuie obisnuiti cu acestia pentru a fi confortabili cu ei. Introducerea unui patruped in varsta de cinci ani inaintea unui copil poate fi o provocare, insa in cazul in care acestia beneficiaza de socializare timpurie vor relationa uimitor de bine.
Invatati intotdeauna pe copii cum sa se apropie si sa atinga cainii si supravegheati intotdeauna orice interactiune intre caini si copii mici pentru a preveni orice muscatura de ureche sau coada din partea ambelor parti. Invatati copilul sa nu se apropie niciodata de niciun caine in timp ce doarme sau mananca sau sa incerce sa ia mancarea cainelui. Niciun caine, oricat de bun ar fi, nu ar trebui sa fie lasat vreodata nesupravegheat in preajma unui copil.
Schnoodles se poate juca cu alti caini, insa nu este intotdeauna cel mai bun privind impartasirea jucariilor (aceasta incapatanare fiind luata de la parintele Terrier).
Din nou, socializarea consta intr-o mare diferenta de atitudine fata de alte animale de companie. Terrierii sunt crescuti sa urmeze criterii mici, asa ca reactia lui Schnoodle fata de hamsterul familiei depinde de felul in care acesta a fost crescut.
Schimbarea constantă și imprevizibilitatea aduse de Schnoodle în viața unui proprietar oferă o lecție prețioasă despre flexibilitate și adaptabilitate. Acești câini plini de energie, inteligenți și loiali nu doar că aduc bucurie zilnică, ci și ne provoacă să ieșim din confortul nostru, fie că este prin plimbări lungi sau prin antrenamente de agilitate. Experiența vieții alături de un Schnoodle ne reamintește să ne adaptăm și să îmbrățișăm diversitatea, acceptându-i chiar și lătratul uneori excesiv ca parte a farmecului său unic. Începutul conviețuirii cu un Schnoodle ne învață importanța de a găsi un echilibru între ordine și spontaneitate, o lecție valoroasă în viața de zi cu zi.