Caini usor de dresat

Anumite rase de caini sunt mai usor de dresat decat altele. Persoanele care isi doresc un caine educat si ascultator vor alege de fiecare data caini usor de dresat.

Un dresor bun, va face fata cu succes oricarei rase, insa cele foarte usor de dresat pot fi educate acasa respectand tutorialele de pe internet.

Numerosi posesori de caini se intreaba de ce au nevoie cainii de dresaj, cand par perfecti asa cum sunt. Disciplina este foarte importanta atat pentru confortul propriu, cat si pentru siguranta cainelui. Un caine dresat va veni atunci cand este chemat si va raspunde imediat la alte comenzi importante. Comanda “lasa!”, spre exemplu, este foarte importanta atunci cand cainele are ceva in gura ce nu ar trebui sa fie acolo. Indiferent daca este vorba despre o jucarie sau despre alte obiecte si chiar mancare, aceasta comanda va salva cainele de conflictele cu alti caini sau de alte pericole.

Aportul este foarte important. Cainele trebuie sa vina atunci cand este chemat. Se poate intampla ca animalul de companie sa scape din lesa sau sa fuga cu tot cu lesa, insa daca raspunde la comanda de chemare este in afara oricarui pericol. Se va intoarce cuminte la stapanul sau fara sa existe riscul de accidente.