Caini de lucru

Omul si cainele a evoluat impreuna si au devenit mai eficienti impreuna. Pe masura ce nevoile oamenilor au crescut, cainele a avut raspunsurile potrivite. Tocmai de aceea, intre cele 400 de rase de caini care traiesc astazi putem sa deosebim doua mari categorii: cainii de companie si cainii de lucru.

La inceput existau doar caini de lucru, care erau destinati pazei sau vanatorii. Cu timpul, o parte dintre acesti caini si-au pierdut utilitatea, insa au devenit companioni perfecti. Acesti caini sunt ideali pentru apartament si principala lor utilitate este aceea de a oferi iubire. Altii s-au dezvoltat cu scopul de a-l ajuta in continuare pe om si astazi exista caini de lucru diferentiati in functie de scopul pe care il au: caini politisti, caini de paza, caini de sanie, caini de vanatoare sau caini folositi pentru organizarea animalelor.

Achizitia unui caine de lucru presupune o atentie deosebita la detalii, in asa fel incat rasa sa fie potrivita pentru ceea ce se doreste. In general, daca sunt folositi corect, cainii de lucru iubesc ceea ce fac si sunt foarte eficienti. Este foarte important sa nu se achizitioneze un caine de lucru pentru a fi simplu caine de companie, deoarece sufera atunci cand nu are nimic de facut.

Lista raselor de caini de lucru