Caini de talie medie

Cainii de talie medie sunt cainii care ajung la o greutate intre 11 si 25 de kg atunci cand sunt maturi. Sunt extrem de utili in diverse activitati ale vietii, putand fi deopotriva caini de vanatoare, de turma, de tractiune sau de paza.

In general, cainii de talie medie, indiferent de rasa din care fac parte, sunt curajosi, au abilitati fizice foarte bine si sunt extrem de dinamici. Sunt preferati de catre cei care locuiesc la curte, insa pot sa traiasca fara niciun fel de probleme si la apartament.

Provocarea principala a celor care au caini de talie medie este faptul ca in primele saptamani de viata cresc foarte mult, fiind necesara o adaptare foarte rapida a hranei si a stilului de viata. Practic, in fiecare zi din primele saptamani de viata cainii cresc cu 5-10% din greutatea lor corporala, ceea ce necesita o schimbare constanta a hranei.

Printre cele mai atractive rase de caini de talie medie se numara Samoyedul, un caini agil robust si foarte sigur pe sine, Bloodhound-ul, un caine de vanatoare extrem de curajos sau dalmatianul, care este unul dintre cei mai populari catei in randul copiilor si se remarca printr-o energie debordanta.

Lista raselor de caini de talie medie