Caini Prietenosi cu alti caini

Persoanele care obisnuiesc sa isi plimbe des cainii, sa ii lase liberi in tarcuri sau sa ii lase la pensiuni si hoteluri pentru caini in perioada concediilor, au nevoie de rase de caini prietenosi cu alti caini .

Aceste rase de caini nu vor reactiona violent atunci cand sunt in compania altor semeni. Se stie deja ca exemplarele mici sau foarte mici au tendinta de a fi cele mai guralive, comparativ cu cei mari care sunt mai tacuti.

Un caine care latra continuu la ceilalti si care da semne de agresivitate, indiferent de dimensiune, nu trebuie lasat liber printre ceilalti caini, pentru a evita o lupta iminenta. Chiar si atunci cand este vorba despre un caine mic, care doar latra, acesta poate enerva ceilalti caini din spatiu si daca este prezent un exemplar cu un temperament susceptibil pentru agresivitate, este suficient pentru ca ziua de plimbare sa fie distrusa.

Cainii calmi si tacuti, care stiu ce au voie, cand trebuie sa se opreasca si care sunt jucariile lor, sunt potriviti pentru cei care vor sa se plimbe des alaturi de companionul blanos. Un astfel de caine va manifesta interes si curiozitate atunci cand face cunostinta cu alti semeni si nu se va manifesta agresiv.