Rase de Caini terrieri

Terrierii sunt printre cele mai apreciate categorii de caini, definindu-se prin cateva caracteristici foarte importante:

  • Sunt foarte puternici, fiind ideali pentru vanatoare;
  • Au o talie mica, putand sa urmareasca prada pana in vizuina;
  • Sunt foarte usor de dresat si ascultatori, chiar daca au tendinta de a fi incapatanati.

Acesti caini mai poarta si denumirea de caini de vizuina, numele lor venind de la ” terra”, adica pamant. De-a lungul timpului s-au dezvoltat mai multe rase de caini terrieri, cum ar fi Pitbull terrier sau Staffordshire Bull Terrier, care sunt destinati luptelor. Totusi, chiar daca aceste rase obtinute prin incrucisari sunt puternice si au un aspect fioros, sunt foarte prietenoase cu oamenii si mai ales cu copiii.

Este foarte important ca in momentul in care se achizitioneaza un caine terrier sa i se ofere un dresaj cat mai bun, deoarece rezultatele vor fi impresionante. Foarte activi, acesti caini pot fi excelenti pentru lucru si fara doar si poate, sunt caini de companie deosebiti.

Printre rasele foarte populare de caini terrieri se numara Welsh Terrier din Tara Galilor, Fox Terrier, originar din Marea Britanie, Shnauzer Pitic, din Germania, perfect pentru apartament sau Jack Russel Terrier, un catel jucaus si simpatic, foarte usor de dresat. Lista poate sa continue, existand cateva zeci de rase de terrieri.

Lista raselor de caini terrieri