Potentialul de obezitate al cainilor

Potentialul de obezitate la caini este foarte important, deoarece indica stapanului modul in care trebuie sa configureze si sa respecte dieta animalului sau de companie.

Din nefericire, acesta nu este un criteriu pe care multe persoane il considera important, insa joaca un rol crucial in sanatatea generala a cainelui. Rasele de caini predispuse la obezitate au nevoie de o dieta echilibrata si cat mai saraca in grasimi, dar si de un program strict de joaca si miscare.

In cazul cainilor, obezitatea poate afecta pe termen lung mobilitatea. Cu cat au mai multe kilograme peste limita admisa, cu atat cainii sunt mai lenti si mai putin mobili, au tendinta sa stea mai mult in casa si mai ales intr-un loc, acolo unde se simt cel mai bine, pentru a dormi.

In cazul cainilor, la fel ca si la oameni, obezitatea nu afecteaza doar mobilitatea ci si articulatiile, inima si circulatia sangelui. De asemenea, din cauza kilogramelor in plus si a sedentarismului, cainele poate face escare sau eczeme in locul in care sta cel mai mult. Din acest motiv este important ca proprietarii de caini sa se documenteze cu privire la potentialul de obezitate al animalului de companie.