Nivelul de energie al cainilor

Nivelul de energie al cainilor este foarte important, deoarece fiecare persoana ar trebui sa isi aleaga un caine cu aceeasi conditie fizica sau cu una similara.

Pentru o persoana sedentara, un caine hiperactiv va fi cu siguranta nefericit, deoarece dorinta acestuia de a se misca foarte mult este in contradictie cu stilul de viata sedentar al stapanului.

De asemenea, un caine sedentar nu va fi fericit cu un stapan hiperactiv. Toate dupa amiezile in care cainele vrea sa se relaxeze in locul lui preferat se vor transforma intr-un cosmar cu joaca si plimbari. De asemenea, stapanul se poate simti frustrat atunci cand cainele nu reactioneaza la stimuli. Din aceste motive este foarte important ca fiecare proprietar de caine sa gaseasca animalul de companie potrivit pentru nevoile si dorintele proprii, in conformitate cu stilul de viata adoptat.

Exista caini din toate categoriile. Cei cu un nivel scazut de energie sunt de obicei mai cuminti si mai docili, prefera sa doarma si sa stea in locurile preferate, in timp ce rasele foarte energice prefera sa se joace foarte mult, sa alerge, sa vada locuri noi si sa se plimbe. Acest nivel de energie este prezent la caini de toate dimensiunile, deci va fi usor de gasit rasa potrivita.