Caini ce tolereaza vremea rece / frigul

Persoanele care locuiesc in zone mai reci, cum sunt cele de deal si de munte, unde iernile sunt de cele mai multe ori dure, au nevoie de caini care tolereaza vremea rece/frigul astfel incat pe timpul iernii acestia sa nu raceasca.

In acest scop pot fi alese rasele specifice zonelor polare, cum sunt cele utilizate pentru sanii in Europa de Nord, sau rasele de caini cu blana deasa si lunga. Cainii de talie mica si foarte mica nu sunt pregatiti pentru ierni geroase petrecute in zapada.

In acest scop sunt recomandati cainii de talie medie si mare. Desigur, indiferent de rasa, este important ca in perioadele reci si foarte reci alimentatia cainelui sa fie ajustata corespunzator si suplimentata cu vitamine si minerale, conform recomandarilor medicului, astfel incat animalul de companie sa aiba tot suportul necesar pentru a face fata conditiilor meteorologice extreme. Cainii utilizati pentru paza animalelor cum sunt cei folositi la stane, sunt perfect pregatiti pentru zone reci.

De asemenea, rasele de caini care au doua straturi de blana, sunt adaptati tuturor temperaturilor si se vor simti in elementul lor pe racoare sau pe frig. Sunt si rase de caini care iubesc zapada si au fost special concepute pentru a trai printre nameti si care se vor simti in elementul lor.