Dorinta de libertate al cainilor

Cainii cu o foarte mare dorinta de libertate au tendinta de a pleca. Un astfel de caine va face tot posibilul sa fie liber si va recurge la actiuni precum saritul portilor sau sapatul pe sub garduri.

Aceste rase de caini nu sunt fericite in apartamente si prefera oricand sa stea in aer liber pe terenuri mari. Dorinta de libertate a cainilor este cea care determina locul in care se vor simti cel mai bine. Acesti caini pot fi obisnuiti cu viata de apartament atunci cand sunt plimbati foarte des. Sunt potriviti pentru a pazi suprafete mari de teren si pentru gradini uriase si nu vor aprecia daca sunt inchisi intr-un padoc sau intr-un tarc.

Pentru proprietarii de caini care locuiesc in apartamente sunt recomandati cainii care prefera sa stea mai mult, care sunt mai linistiti si mai docili. Un caine cu o dorinta mare de libertate, lasat foarte mult timp singur risca sa darame si sa strice obiecte in apartament din dorinta de a scapa. Sapatul este o activitate preferata si atunci cand nu au pamant, vor incerca sa sape in alte obiecte moi cum sunt canapelele sau fotoliile. Zgariatul usilor este o activitate comuna in randul cainilor insetati de libertate.