Caini prietenosi cu copiii

Daca in familie sunt unul sau mai multi copii atunci sunt recomandate rase de caini incredibil de prietenosi cu copiii , care sa ii accepte pe acestia si sa inteleaga comportament /”>comportamentul lor, pentru a evita situatiile neplacute si accidentele.

In primul rand sunt recomandate toate rasele de caini recunoscute pentru rabdare. Copiii au tendinta sa se joace uneori mai violent, caz in care parintii ar trebui sa intervina. Anumiti caini accepta cu draga inima comportamentul copiilor in timp ce altii, cu un temperament mai puternic si cu personalitate pregnanta, vor riposta si rezultatele pot fi dramatice.

Cainii mici si foarte mici sunt recunoscuti pentru faptul ca au un temperament capricios si sunt usor de suparat. Astfel, insistenta unui copil ar putea sa ii intarate si sa ii determine sa intre in defensiva sau sa atace. Cainii medii si mari sunt mai linistiti si infinit mai rabdatori decat cei mici. Exista rase de caini mari care vor accepta ideea de a fi treziti din somnul de dupa masa, de copilul familiei care vrea sa se joace. De asemenea, acesti caini au tendinta de a deveni protectori cu copiii din familie si de a ii supraveghea mereu pentru a le sari in ajutor la nevoie.