Nivelul de a saliva al cainilor

Cainii au diferite niveluri de salivatie in functie de rasa din care fac parte. La anumite rase nivelul de saliva al cainilor este aproape imperceptibil.

Cainele saliveaza normal, nu lasa balti si nu umple totul cu saliva. Exista insa si caini pentru care salivatia este specifica si vor lasa mereu urme peste tot. Desigur, in anumite situatii cainele poate saliva mai mult decat in mod normal, chiar si cei care nu sunt recunoscuti pentru astfel de calitati.

Pofta este o cauza comuna care determina salivatie excesiva la aproape toate rasele de caini. Este adevarat ca sunt unii mai pofticiosi si altii mai putin pofticiosi, insa asta tine de temperament si nu de rasa. Cainii pot saliva excesiv si atunci cand sunt bolnavi, cand racesc, cand nu pot inghiti corect, cand se confrunta cu o senzatie de voma sau cand au febra. Indiferent ce se stie despre rasa de caine, atunci cand apare salivatia excesiva insotita de mici semne de apatie sau de agitatie, cainele trebuie sa fie dus la veterinar.

Cainii cu botul mare si cu obraji largi au tendinta de a saliva mai mult decat cei mici, insa sunt si rase de caini mici recunoscute pentru nivelul urias de salivatie.