Caini ce tolereaza vremea calda / caldura

Vremea calda si zilele toride pot fi o sursa imensa de stres pentru cainii care nu sunt obisnuiti cu astfel de temperaturi si nu au pregatirea fizica sa faca fata verilor aprige specifice zonelor de campie, litoralului sau oraselor.

Pentru persoanele care locuiesc in astfel de zone si care stiu ca de cele mai multe ori vara este insuportabila, sunt recomandati caini ce tolereaza vremea calda/caldura.

Rasele de caini care tolereaza caldura au in primul rand blana mai rara, mai scurta si mai usor de ventilat. Un caine cu blana deasa sau cu doua straturi de blana, respectiv cu blana lunga si bogata, va avea de suferit in sezonul cald fara un ventilator sau chiar mai multe care sa raceasca aerul din incapere. Un caine cu par scurt sau chiar „fara blana” este cea mai buna varianta. Cainii mici au tendinta de a rezista foarte bine verilor calduroase.

Caldura poate afecta sanatate /”>sanatatea-generala/”>sanatate/”>sanatatea-generala/”>sanatate/”>sanatatea-generala/”>sanatatea cainilor si de aceea este recomandat ca persoanele care se regasesc in situatia de mai sus sa nu riste si sa opteze pentru o rasa de caini adaptata conditiilor meteorologice. Este important de retinut faptul ca, chiar daca animalul de companie este pe lista raselor adaptate la caldura, are nevoie de o cantitate suficient de mare de apa si de surse de hidratare, care sa ii mentina sanatatea optima.