Rase de Caini de paza

Scopul principal pe care l-a avut domesticirea cainilor a fost paza. Cu timpul s-au dezvoltat mai multe rase, destinate competitiilor, companiei sau altor scopuri, insa cainii de paza sunt cei care au ramas preferati de foarte multe persoane, deoarece pot tine in siguranta orice casa, persoana si bun.

Printre rasele cele mai potrivite pentru paza se numara si urmatoarele:

Ciobanescul german. Este pe primul loc in acest top, fiind cainele cu cea mai mare inteligenta si capacitate de a raspunde la comenzi. Este folosit adeseori de politisti pentru inteligenta de care da dovada si poate sa fie amenintator cu strainii, dar totusi foarte iubitor cu cei pe care ii cunoaste.

Rotweiller. Este un caine incredibil de bun daca este dresat corespunzator. Poate sa fie lasat in preajma celor mici si este reprezentantul uneia dintre cele mai inteligente rase de caini. In antichitate, era un caine folosit pentru a-i pazi pe soldatii care dormeau si pentru a ataca armatele dusmane.

Bulmastiff. Este un caine masiv care pare infricosator. Totusi, este foarte bland cu membrii familiei si foarte ascultator. Necesita o grija destul de mare, insa compenseaza prin abilitatile sale.

Doberman. Este un alt caine de paza care se remarca prin statura atletica si prin agilitate. A aparut in urma mai multor incrucisari si are nevoie de tratament destul de atent.

Pe lista cainilor de paza mai pot fi trecuti si boxerul, dog germanul sau ciobanescul de Berna. De asemenea, Saint Bernardul poate sa fie o optiune excelenta pentru cei care au spatiu suficient de mare.

Lista raselor de caini de paza