Marimea cainelui

Fiecare persoana are un caine ideal ca si dimensiune si temperament, cu care poate rezona cel mai bine. Marimea cainelui este unul dintre aceste criterii de alegere.

Talia maxi sau cainii de talie mare sunt caini foarte buni pentru urmarire, salvare sau pentru a calauzi persoanele cu probleme de vedere. Sunt tovarasi foarte buni si tot timpul sunt pregatiti sa se alature stapanului in excursii.

Cainii de talie medie sunt caini utilitari perfecti, preferati de un numar mare de persoane. Acesti caini pot fi utilizati drept caini de companie sau pentru paza si tractiune.

Cainii de talie mica au o greutate de maxim 10 kg atunci cand ajung la maturitate. Cei mai multi sunt utilizati drept caini de companie si uneori, foarte rar pot fi folositi la vanatoare. Locuiesc in interior, in mare parte a timpului.

Rasele gigant pot ajunge pana la 80 de kilograme sau mai mult si sunt caini perfecti pentru paza, care se vor bucura oricand de compania stapanului, de joaca in familie si chiar de o salteluta amplasata in interior. In functie de dimensiuni fiecare persoana isi va alege cainele ideal.