Caini buni pentru incepatori

Incepatorii au nevoie de caini pe care sa ii poata struni. Atunci cand o persoana nu a mai avut un animal de companie cum este cainele, are nevoie de timp pentru a se invata cu el si pentru a deprinde toate aptitudinile necesare unui posesor de caine.

Un exemplar foarte agitat sau usor agresiv, va speria imediat un incepator, caz in care acesta se va simti ispitit sa renunte la animalul de companie. Pentru ca aceasta situatie sa fie evitata, se recomanda alegerea unor caini buni pentru incepatori.

Un caine perfect pentru un incepator este unul cu un comportament usor de modelat, care isi asculta cuminte stapanul de fiecare data. Rasele usor de dresat si recunoscute pentru inteligenta lor sau cainii mari despre care se stie ca sunt mai sedentari, pot fi solutii utile, desi se recomanda prima varianta, cea a cainilor simplu de educat. Cainii mari pot pune o singura problema pentru un incepator: trasul in lesa la plimbare.

Un caine de talie mare poate fi mai greu de plimbat decat unul mic si va necesita totodata mai multa intretinere si atentie. Un caine predispus spre agresivitate este complet nepotrivit unui incepator, la fel si un caine cu personalitate puternica, deoarece stapanul sau nu va putea niciodata sa il domine si sa se impuna.