De multe ori stapanii de caini se intreaba ce vrea sa transmita cainele prin comportamentul sau, atunci cand latra si fiecare posesor de caine incearca sa aprecieze starea animalului de companie in functie de manifestari.

Comportamentul cainelui va fi justificat de anumite situatii specifice, iar stapanul trebuie sa invete sa inteleaga ce i se transmite. In acest scop au fost publicate o serie de articole care trateaza fiecare aspect al comportamentului cainilor si manifestarile specifice atunci cand se confrunta cu anumite situatii.

Cainele este un animal social, invatat sa traiasca in haita, iar ierarhia se va pastra si atunci cand cainele este in familie. Pentru persoanele care nu inteleg comportamentul cainelui si modul sau de gandire, este greu sa inteleaga cum anumite rase mari sunt cuminti si docile cu stapanul sau afectuoase, chiar daca se comporta mai dur cu alte persoane.

Primul pas spre o comunicare optima cu cainele este intelegerea comportamentului acestuia in diverse situatii. Anumite semne transmit stres, panica, bucurie, durere, suferinta, energie si chef de joaca sau incordare. In functie de aceste manifestari stapanul va invata cum sa isi adapteze comportamentul si cum sa abordeze cainele, astfel incat sa il linisteasca, sa il faca fericit, sa il consoleze sau sa ii arate dragoste.

Isi dau seama cainii cat ai lipsit de acasa

Isi dau seama cainii cat ai lipsit de acasa?

Cum sa nu izbucnesti in plans cand vezi o filmare cu un catel care isi reintalneste stapanul drag dupa ce…

add comment