Caini usor de ingrijit

Fiecare caine are nevoie de dragoste, de atentie si de grija, pentru a se dezvolta armonios si pentru a fi bine ingrijit, sanatos si fericit tot timpul, insa exista caini usor de ingrijit si caini mai complicat de ingrijit pentru ca au anumite nevoi specifice.

Spre exemplu, cainii care au falduri necesita o curatare amanuntita in zonele unde pielea se pliaza, pentru a evita aparitia dermatitelor si a altor probleme tegumentare.

Cainii care au urechile lungi, unele dintre ele atingand chiar solul, vor avea nevoie de ingrijire minutioasa in aceasta zona. Fiecare ureche trebuie verificata si curatata foarte bine deoarece cainele poate dezvolta diverse afectiuni, de la otite si pana la dermatite sau raie auriculara.

In cazul cainilor care au pinteni, toata atentia va fi canalizata spre aceasta zona, astfel incat pintenii sa fie mereu taiati corespunzator. Daca pintenii se agata se vor rupe si vor cauza disconfort si durere cainelui.

Sunt si caini cu sensibilitati specifice la anumite tipuri de mancare, caini recunoscuti pentru sensibilitatea digestiva, caini predispusi la eczeme si eruptii pe piele, cainii predispusi la dezvoltarea problemelor respiratorii si lista poate continua. Un stapan responsabil isi va alege cainele in functie de timpul pe care il are si de disponibilitatea vis a vis de ingrijirea acestuia.