Caini Prietenosi cu strainii

Mai multe persoane aleg sa ia cainii peste tot, inclusiv la serviciu si la cumparaturi. Pentru acestea sunt necesare rase de caini prietenosi cu strainii , care sa reactioneze pozitiv la interactiunile cu strainii.

Acest aspect tine foarte mult de temperamentul cainelui si de personalitatea sa. Cainii inofensivi pentru straini se impart in doua categorii: cei care ignora orice persoana straina si orice tentativa de interactiune si cei care se bucura de compania tuturor persoanelor, cunoscute sau nu.

Cainii prietenosi cu copiii, toleranti si iubitori cu familia, accepta in majoritatea cazurilor si persoanele straine, exceptie facand rasele de caini posesivi, care desi isi iubesc familia nu accepta pe nimeni in preajma stapanilor si reactioneaza in consecinta.

Indiferent de cat de prietenos este cainele cu persoanele straine, pentru bine lui ar trebui invatat sa nu accepte sa manance de la straini. Astfel, stapanul poate evita situatii neplacute in care cainele poate sa ingereze otrava sau alte substante toxice. Un caine prietenos cu strainii se va integra perfect in atmosfera de la birou, se va comporta exemplar la cumparaturi si va reactiona cu bucurie atunci cand persoane necunoscute vor dori sa interactioneze cu el. Adus intr-un mediu nou, un astfel de caine se va integra rapid.