Caini ce fug dupa prada

Rasele de vanatoare sunt principalele incluse in categoria caini care fug dupa prada .

Acesti caini au in ADN-ul lor faptul ca trebuie sa isi urmareasca prada si sa o prinda pentru a o aduce stapanului sau. Acesti caini pot fi amuzanti uneori, insa este necesar sa se reprime de fiecare data comportamentul acesta de vanatoare, pentru a fi evitate accidentele nedorite.

In cazul in care cainele este cumparat pentru vanatoare, situatia se schimba. In functie de locul in care se desfasoara de obicei actiunea, sunt caini care isi urmaresc prada in apa si care sunt adaptati perfect inotului, cu ajutorul micilor inotatoare care lipesc cele patru degete ale cainelui si datorita blanei care nu se uda foarte tare, decat greu. Alte rase de caini sunt specifice pentru vanatoarea clasica, unde trebuie sa haituiasca prada si sa o imobilizeze.

Cainii de vanatoare dau dovada de cel mai bun autocontrol. Cainele este un animal carnivor, insa in momentul in care prada se afla in botul lui, chiar daca simte mirosul specific de sange, nu are voie sa deterioreze vanatul. Ceea ce inseamna ca animalul de companie intelege interdictia si face fata cu succes poftei, in timp ce ofera cu mandrie, dand din coada, prada stapanului sau.