La fel ca si oamenii, cainii sunt fiinte sociale. Atunci cand cresc in grupuri au nevoie de reguli astfel incat sa lucreze impreuna.

Un conducator respectat este foarte important pentru ca grupul sa ramana omogen. Astfel dresajul canin capata sens si este foarte important. Familiile au parinti care conduc, orasele au conducatori, companiile sau un manager, in aceeasi idee este nevoie si de un conducator al haitei.

Sfaturile de dresaj sunt foarte importante pentru stapani. Cainii simt dominatia unei persoane prin observatie. Atunci cand apare comunicarea non verbala cainii observa si inteleg actiunile oamenilor. Programele de dresaj si sfaturile sunt realizate tocmai pentru a ghida stapanii in demersul lor de a comunica cu animalele de companie.

Anumite exercitii pot sa para dificile, in timp ce altele pot sa para foarte usoare. Pentru incepatori se recomanda sa inceapa cu cele care par foarte usoare si sa evolueze progresiv. De asemenea, un caine usor de dresat va putea fi controlat chiar si de incepatori, fara probleme.

Dresajul determina relatiile bune in haita. Executiile nu sunt concepute pentru cainii agresivi cu stapanii, cu animalele sau cu alti oameni. Pentru cazurile enuntate este nevoie de dresaj din partea unei persoane specializate. Cainii sensibili accepta foarte rapid o persoana dominanta pentru ca au nevoie de un lider.

7 dintre cele mai incapatanate rase de caini, cu dresaj dificil

7 dintre cele mai incapatanate rase de caini, cu dresaj dificil

Dresarea puiului de caine necesita rabdare si efort sustinut. De regula, nu e chiar asa de greu, mai ales daca…

add comment