Rase de Caini de talie mica

Cainii de talie mica sunt cainii care se gasesc adeseori in apartamente. Exista o multime de rase de caini mici, diferentiati de cateva categorii: cainii care stau in poala, cainii de buzunar sau caini de jucarie.

In general, cainii de talie mica nu depasesc 10 kg si ajung la o inaltime maxima de 30-40 de centimetri. Sunt ideali in apartamente deoarece se intretin usor, sunt prietenosi cu copiii si dezvolta foarte putine alergii. Este adevarat ca nu sunt extrem de utili atunci cand vine vorba despre protectie, insa sunt galagiosi putand fi caini foarte buni de paza.

Achizitia unui caine de talie mica vine si cu o serie de responsabilitati, iar cea mai importanta dintre responsabilitati este dresajul. In cazul in care nu sunt corect dresati, cainii pot sa dezvolte sindromul cainelui mic. Acest sindrom nu este o boala, putand fi comparat mai degraba cu problema copiilor rasfatati. Tocmai de aceea, este bine ca orice caine de dimensiuni reduse sa fie dresat inca de la inceput in asa fel incat sa fie ascultator si sa stie cand are voie si cand nu are voie sa faca anumite lucruri.

Printre rasele populare de caini mici se gasesc rat terrierii, bichonii (maltezi, havanezi, frize sau alte rase), Pug-ul sau pechinezii.

Lista raselor de caini de talie mica