banci online straine cu conturi in valuta

Cainele Faraonilor – Pharaoh Hound, poze si informatii

Pharaoh Hound

Cainele faraonilor face parte dintre rasele de caini antici ce au suferit putine schimbari in dezvoltarea acestora de-a lungul a 5000 de ani. Acesta era cainele regilor si era folosit pentru vanatoarea gazelelor alaturi de faraoni, exact asa cum se deduce si din numele acestuia.

Mai tarziu, aceste caine loial a ajuns in Malta unde este recunoscut si astazi sub numele de cainele national al Maltei.

Caracteristicile rasei

Adaptabilitatea
[+] Adaptare usoara in apartamente
Contrar credintei populare, o marime mica la caine nu-l face pe acesta sa fie un caine de apartament – multi caini de statura mica au prea multa energie si tind sa latre foarte mult. Fiind linistit, cu un nivel de energie scazut, destul de calm in interior si politicos cu ceilalti vecini, reprezinta calitatile potrivite pentru un caine de apartament.
[+] Bun pentru stapan incepator
Unii caini sunt mai usor de stapanit decat altii: pot fi dresati mai bine mult mai usor. Ei sunt, de asemenea, destul de rezistenti incat sa revina la aceleasi greseli. Cainii care sunt foarte sensibili, care gandesc independent sau sunt increzuti, pot fi mult mai greu de stapanit pentru un stapan care este incepator. Va puteti gasi cel mai potrivit caine pentru dumneavoastra daca tineti cont de experienta personala pe care ati avut-o cu alti caini, pe masura ce va alegeti un catelus.
[+] Nivelul de sensibilitate
Unii caini vor lasa o mustrare stricta in spatele lor, in timp ce altii vor avea chiar si un aspect uimitor de inimos. Cainii cu o sensibilitate scazuta, numiti si comozi, toleranti, rezistenti si chiar nesimtiti, pot mult mai bine sa faca fata la o gospodarie galagioasa, haotica, la un stapan mai galagios sau mai hotarat, la o rutina variabila sau nepotrivita. Aveti copii, tineti multe petreceri, cantati intr-o trupa sau duceti o viata agitata? Atunci este bine sa aveti un caine cu o sensibilitate scazuta.
[+] Tolereaza sa fie lasat singur
Unele rase de caini tind sa aiba o relatie foarte apropiata cu familiile lor si sunt mult mai inclinate sa se ingrijoreze sau sa se panicheze atunci cand sunt lasate singure de catre stapani. Un caine anxios poate fi foarte distructiv, poate sa latre mult, sa planga mult, sa mestece, cauzand un dezastru. Aceste tipuri de rase o duc mai bine atunci cand un membru al familiei este acasa pe timpul zilei sau atunci cand stapanul poate sa duca cainele cu el la munca.
[+] Tolereaza vremea rece / frigul
Rasele care au o blana foarte scurta si rara sau care nu sunt acoperite cu blana sau grasime corporala, cum sunt cainii Ogari, sunt vulnerabili la frig. Caini cu o toleranta scazuta la frig trebuie sa traiasca inauntru, in climate calduroase si ar trebui sa aiba o haina pe ei atunci cand sunt scosi la plimbare.
[+] Tolereaza vremea calda / caldura
Cainii cu blana stufoasa si straturi duble de blana sunt mult mai vulnerabili la supraincalzire. La fel sunt si rasele care au nasul scurt, precum Bulldog-ul sau Pug-ul, din moment ce ei nu pot sa respire la fel de bine incat sa se racoreasca. Daca va doriti o rasa sensibila la caldura, cainele va trebui sa stea inauntru, in casa, cu dumneavoastra, atunci cand zilele sunt calduroase sau cand este o umiditate crescuta in aer, si, de asemenea, trebuie sa fiti foarte precauti in legatura cu antrenarea cainelui in caldura.
Afectivitate si prietenie
[+] Afectuos cu familia
Unele rase sunt independente si distante, chiar daca au fost crescute de aceeasi persoana de cand erau catelusi; altele se ataseaza mai mult de o persoana si sunt indiferente fata de restul persoanelor; si unele coplesesc toata familia cu afectiune. Rasa nu este singurul factor care ne arata nivelul de afectivitate; cainii care au fost crescuti intr-o casa in care au avut oameni in jurul lor sunt mult mai confortabili cu alte persoane si formeaza o legatura cu acestea mult mai usor.
[+] Caini prietenosi cu copiii
Fiind blanzi cu copiii, suficient de robusti pentru a se descurca cu animalele mai greu de abordat si destul de bucurosi sa-si imparta mancarea din farfurie, cu o atitudine istovitoare pentru alergare, copii care striga, toate acestea reprezinta trasaturi care fac un caine sa fie prietenos cu copiii. S-ar putea sa va surprinda cine e pe aceasta lista: Boxerii care arata feroce sunt considerati buni cu copiii, la fel cum sunt si Terrierii Americani Staffordshire (pitbullii). Micuti, delicati si potential fermecatori, cainii precum cei din rasa Chihuahua nu sunt chiar asa de prietenosi. Toti cainii sunt individuali. Rating-urile sunt generalizate si nu sunt o garantie pentru cum o anumita rasa sau un anumit caine ar trebui sa se comporte. Cainii din orice rasa pot fi buni cu copiii, in functie de experientele anterioare, de dresajul privind modul in care trebuie sa se comporte cu copiii si totodata, in functie de personalitatea cainelui. Indiferent de rasa sau de tipul acesteia, toti cainii au falci puternice, dinti ascutiti si pot musca in circumstante stresante. Copiii mici si cainii din oricare rasa ar trebui sa fie intotdeauna supravegheati de catre un adult si niciodata lasati singuri impreuna.
[+] Prietenos cu alti caini
Prietenia dintre caini, si prietenia dintre caini si oameni sunt doua lucruri complet diferite. Unii caini pot ataca sau pot incerca sa domine alti caini chiar daca sunt iubitori cu oamenii; alti caini prefera sa se joace decat sa se lupte; si unii isi intorc coada si fug. Rasa nu este singurul factor; cainii care au trait cu codescendenti si cu mama lor pana la 6-8 saptamani de viata si care au petrecut mult timp jucandu-se cu alti caini in timpul vietii de catelusi, au mult mai multe sanse sa dezvolte abilitati sociale canine bune.
[+] Prietenos cu strainii
Cainii prietenosi cu strainii vor intampina musafirii cu datul din coada si cu ghemuirea; altii sunt timizi, indiferenti sau chiar agresivi. Cu toate acestea, indiferent de rasa, un caine care a fost familiarizat cu oameni de diferite tipuri, varste, marimi, cat timp era catelus, va reactiona mai bine la interactiunea cu strainii cand va deveni adult.
Ingrijirea sanatatii
[+] Cantitatea de par pe care o lasa in urma lor
Daca aveti de gand sa impartiti casa cu un caine, trebuie sa puteti face fata la un anumit nivel de par de caine care poate fi pe haine sau prin casa. Oricum, caderea parului variaza destul de mult de la o rasa la alta: unii caini naparlesc pe tot parcursul anului, altii pe sezon – producand o furtuna de vis din parul cazut, si unii aproape deloc. Daca sunteti o persoana obsedata de curatenie va trebui, fie sa va alegeti o rasa de caine care naparleste putin, fie sa va relaxati standardele.
[+] Potentialul de a saliva
Cainii predispusi la salivare excesiva ar putea lasa sirag de bale pe bratele dumneavoastra, lasand pete mari si umede pe haine atunci cand vin sa va intampine. Daca aveti o atitudine relaxata legata de bale, este in regula, dar daca sunteti obsedat de curatenie, ar fi bine sa alegeti un caine care nu saliveaza mult.
[+] Usor de ingrijit
Unele rase de caini au nevoie doar de periere si sunt gata de plecare; altii necesita imbaiere regulata, tunsoare si alte tipuri de ingrijire doar pentru a fi curati si sanatosi. Trebuie sa luati in considerare timpul de care dispuneti si rabdarea pe care o aveti in cazul in care va doriti un caine care are nevoie de multa ingrijire sau daca detineti bani suficienti incat sa platiti pe cineva sa faca aceste lucruri pentru dumneavoastra.
[+] Sanatatea per general
Datorita practicilor deficitare de reproducere, unele rase de caini sunt predispuse la dezvoltarea unor probleme de santate genetice, cum ar fi displazia de sold. Acest lucru nu inseamna ca fiecare caine din rasa respectiva va dezvolta acele boli; inseamna doar ca au un risc crescut in a le dezvolta. Daca cumparati un catelus, este o idee buna sa aflati ce boala genetica este comuna rasei de care sunteti interesat, iar in acest mod puteti intreba crescatorul in legatura cu sanatatea fizica a parintilor si a altor rude ale catelusului pe care vi-l doriti.
[+] Potentialul de a creste in greutate
Unele rase au un apetit crescut si tind sa ia in greutate usor. Precum este valabil si la oameni, supraponderea poate cauza probleme de sanatate si in cazul cainilor. Daca alegeti un caine dintr-o rasa care este predispusa la ingrasare, va trebui sa-i limitati recompensele, sa va asigurati ca face suficienta miscare si totodata sa-i impartiti mancarea zilnica in portii regulate si sa nu-i lasati mancare in vas tot timpul.
[+] Marimea
Cainii pot fi de toate dimensiunile, de la cel mai mic caine din lume, Chihuahua, pana la maretul german Great Dane, iar spatiul care ii este necesar unui caine este un factor cheie in luarea deciziei de a-l achizitiona deoarece trebuie sa fie compatibil cu spatiul in care locuiti. Cainii din rase mari par a fi coplesitori si intimidanti, dar unii dintre ei sunt incredibili de dulci! Interesati-va pentru a gasi cainele mare potrivit pentru dumneavoastra!
Dresajul
[+] Usor de dresat
Cainii usor de dresat se adapteaza mai usor si chiar foarte repede la formarea unei asocieri dintre o atitudine prompta (cum ar fi cuvantul “sezi”), o actiune (a sta), si o consecinta (primirea unei recompense). Alti caini au nevoie de mai mult timp, de mai multa rabdare si repetitie pe perioada dresajului. Multe rase sunt inteligente dar abordeaza dresajul cu o atitudine de genul “Ce imi iese mie din asta?”, in acest caz fiind nevoie de recompensare si jocuri pentru a-i invata sa se conformeze cu ceritele dumneavoastra.
[+] Inteligenta
Cainii care au fost crescuti pentru anumite lucruri care necesita luare de decizii, inteligenta si concentrare, precum cei din crescatoriile de animale, trebuie sa-si exercite creierul, precum isi antreneaza corpul cainii care au fost crescuti pentru a alerga toata ziua. Daca acestia nu obtin stimularea mentala de care au nevoie vor face lucruri care, de obicei, nu sunt placute, precum sapatul si mestecatul. Dresajul de supunere si jucariile interactive pentru caini sunt modalitati bune pentru a antrena creierul cainelui, precum pentru dezvoltarea corporala sunt sporturile pentru cainii, ca si cele de agilitate, cautare si salvare.
[+] Potentialul pentru mestecare
Este frecvent intalnit in perioada de catelus la multe rase si la rasele de Retriever la toate varstele, muscatura insemnand o tendinta la prindere, mestecat si muscat in joaca (muscatura fina, nedureroasa care nu punctioneaza pielea). Cainii care au tendinta sa muste, mult mai probabil fac acest lucru pentru a-i tine sau a-i strange pe membrii familiei lor, insa acestia au nevoie de dresaj pentru a invata ca este in regula sa roada sau sa mestece jucarii, dar nu si oameni. Rasele care au tendinta sa muste tind sa se bucure de un joc in care cainelui i se arunca o jucarie si acesta trebuie sa o aduca inapoi si, de asemenea, se bucura si de mestecatul unei jucarii de mestecat in care sunt puse recompense.
[+] Fuga dupa prada
Cainii care au fost crescuti sa vaneze, asa cum sunt Terrierii, au o dorinta innascuta sa vaneze si uneori, chiar sa ucida alte animale. Orice vajait de pisici, veverite, poate chiar si de masini, pot sa declanseze acel instinct. Cainii carora le place sa vaneze trebuie sa fie tinuti in lesa sau trebuie tinuti intr-o zona ingradita atunci cand sunt afara, si totodata este nevoie sa aveti in curte un gard inalt si sigur. Aceste rase, in general, nu sunt potrivite pentru case in care mai exista si alte animale de companie mici care pot arata ca o prada, asa cum sunt pisicile, hamsterii sau cainii mici. Rasele care initial au fost folosite pentru vanatoarea de pasari, pe de alta parte, in general, nu vor vana, dar probabil nu vor fi atente la dumneavoastra atunci cand sunt zboara pasari in jurul lor.
[+] Tendinta de a latra
Unele rase tac mai des decat altele. Cand alegeti o rasa, ganditi-va cum vocalizeaza cainele – cu latraturi sau urlete – si cat de des o face. Daca luati in considerare achizitionarea unui caine de vanatoare, o sa auziti latratul ca pe o melodie sau ca pe ceva ce va scoate din sarite? Daca va ganditi sa va luati un caine de paza, credeti ca il va alerta in permanenta orasul plin de “straini” suspiciosi? Oare viata locala salbatica il va transforma intr-un caine salbatic? Locuiti in zone cu restrictii legate de zgomot? Aveti vecini in apropiere? Acestea sunt cateva intrebari la care trebuie sa gasiti raspuns inainte de a alege rasa de caine pe care o doriti.
[+] Dorinta de libertate
Unele rase de caini sunt mai libertine decat altele. Cainii nordici, precum sunt Husky Siberieni, au fost crescuti pentru a parcurge distante lungi, iar atunci cand au ocazia, vor pleca dupa orice le creste interesul. Multi caini de vanatoare, pur si simplu trebuie sa-si urmareasca mirosul sau pe iepurele care ar putea alerga in calea lor, chiar daca asta inseamna ca o sa va lase in urma.
Exercitii fizice
[+] Nivelul de energie
Cainii care au un nivel crescut de energie sunt intotdeauna pregatiti de actiune. Initial, crescuti pentru a face o anumita munca de caine, precum gasirea pradei in cazul celor de vanatoare sau pazirea unei crescatorii in cazul celor de paza, acestia detin rezistenta pentru a face fata la o zi de munca completa. Acesti caini au nevoie de o cantitate semnificativa de exercitiu si de o stimulare mentala, si sunt mai predispusi sa-si petreaca timpul sarind, jucandu-se si investigand orice obiective si mirosuri noi. Cainii care au un nivel de energie scazut sunt echivalentul la cainii lenesi care sunt bucurosi cand trece ziua. Cand alegeti o rasa trebuie sa luati in considerare nivelul dumneavoastra de activitate si stilul de viata pe care il aveti si trebuie sa va ganditi daca aveti nevoie de un caine zburdalnic, energic sau de unul enervant.
[+] Vigurozitatea
Un caine viguros, poate sa fie energic sau poate sa nu fie, dar orice face, face cu vigoare: strange de lesa (pana cand este dresat sa nu mai faca acest lucru), incearca sa treaca prin obstacole si chiar mananca si bea apa cu inghitituri mari. Acesti caini au nevoie de foarte mult dresaj pentru a invata bunele maniere si s-ar putea sa nu fie potriviti pentru o casa in care sunt copii mici sau persoane in varsta sau fragile. Un caine cu o vigoare scazuta, pe de alta parte, are o abordare mai delicata asupra vietii.
[+] Nevoia de exercitii
Unele rase sunt in regula daca sunt plimbate seara, usor in jurul blocului. Altele au nevoie zilnic de exercitii viguroase, in special acele rase care au fost crescute pentru a face munci fizice, precum pazitul sau vanatul. Fara exercitiu suficient, aceste rase pot lua in greutate si isi pot consuma energia in alte moduri care s-ar putea sa nu va placa, cum ar fi latratul, mestecatul si sapatul. Rasele care au nevoie de mult exercitiu sunt potrivite pentru oameni activi care prefera sa stea mai mult afara sau pentru cei care sunt interesati sa-si pregateasca cainele pentru a concura intr-un sport de caini care necesita un nivel crescut de energie, cum ar fi cel de agilitate.
[+] Caracterul jucaus
Unii caini sunt catelusi perpetuu – intotdeauna implorand pentru a se juca – in timp ce altii sunt mai seriosi si mai calmi. Cu toate ca un caine jucaus suna placut, trebuie sa va ganditi la cat de mult timp sunteti dispusi sa va jucati cu el in fiecare zi si daca aveti copii sau alti caini care pot fi colegi de joaca cu catelusul.

Statistici despre rasa

Origine
Malta
Categorie
Vanatoare
Greutate
20-25 kg
Inaltime
53-63 cm
Longevitate
11-14 ani

Poze cu Cainele Faraonilor


Surse foto: vetstreet.com, zooplus.co.uk

 

Aspecte importante

Incercati sa prezentati Pharaoh hound cat mai multor persoane, privelisti, sunete, experiente inca de cand este doar un catelus. Acesta poate fi sensibil atunci cand programul sau sufera schimbari, astfel incat in cazul in care nu va fi obisnuit sa socializeze, se va adapta foarte greu oricaror situatii noi.  Un patruped ce este obisnuit cu socializarea, inseamna un catelus politicos ce stie sa se comporte in prezenta strainilor si a altor caini.

Cainele faraonilor poate raci destul de usor, insa poate trai in aproape orice climat, atata timp cat acesta este tinut in casa si poarta o haina calduroasa in timpul plimbarilor de iarna. Nu lasati cainele faraonilor sa alerge fara lesa intr-o zona ce nu este bine ingradita.

Atunci cand instinctul pradator al cainelui faraonilor este activat, acesta va capata o forta extraordinara si va fi capabil sa alerge prada sau alte animale pentru mile intregi.

Un gard potrivit pentru o curte in care se afla un caine pharaoh hound ar trebui sa fie suficient de inalt incat acesta sa nu il poata sari si nici sa se poata catara pe el, ba chiar mai mult decat atat, ar fi de preferat ca acel gard sa fie suficient de solid incat sa nu se poata vedea prin el. Ingradirea electrica a cainelui faraonilor nu va fi suficient pentru acesta in cazul in care va observa ceva ce il intereseaza.

Patrupedul se intelege bine cu alti catei, insa de talie mica pot starni instinctul pradator al acestuia. Animalele mici ce provoaca acest caine pot fi pisici, iepurasi si uneori chiar alti catei din rasa pharaoh hound.

Desi ogarii nu sunt cunoscuti asemenea unor caini ce iubesc latratul, cainele faraonilor reprezinta exceptia de la aceasta regula. Patrupedul latra ori de cat ori isi urmaresc prada, observa intrusi sau aude zgomote neobisnuite. Acestia latra chiar si atunci cand devin plictisiti. Atunci cand sunteti plecat de acasa, catelul poate incepe sa latre lung, pe tonuri inalte ce v-ar putea cauza probleme in cazul in care locuiti intr-un spatiu  in care exista restrictii de zgomote sau in cazul in care vecinii se arata deranjati de astfel de  situatii.

Cainele faraonilor isi pierde din blana la un nivel mediu fata de alti catei, ceea ce depinde de perioada anului, dar si de fiecare caine in parte. Blana cainelui pharaoh hound poate cadea chiar si atunci cand acesta se scarpina, este ciupit din cauza vulnerabilitatii acesteia.

In cazul cateilor faraonilor este des intalnit fenomenul ingerarii propriilor fecale, acesta fiind un obicei pe care trebuie sa ne asiguram ca il evitam sau il reducem prind curatarea acestora imediata din zona in care patrupedul isi desfasoara activitatea. Acesta are nevoie de aproximativ 30minute zilnice.

Pentru a va asigura ca aveti un patruped sanatos, nu cumparati catelusi de la crescatori iresponsabili, de la adaposturi sau magazine de animale. Cautati un crescator reputabil ce va poate dovedi si testa apartanenta cainelui la acea rasa, asigurandu-va de sanatatea catelusului si de lipsa oricaror boli genetice ce ar putea fi transmise de la parintii acestuia catre catelusi.

 

Istoric

Cainele faraonilor face parte dintr-o rasa antica, originara din Egipt, iar majoritatea informatiilor de pe aceasta rasa pot fi gasite in arta si literatura. Intr-un artefact ce dateaza de dinaintea lui Hristos cu 4000ani, descrie imaginea a doi catei pharaoh hound ce vaneaza gazele. Acest caine a fost adesea regasit in compania regilor si a nobililor din arta egipteana antica, iar mai tarziu in jurul secolului al XIX-lea dinastia egipteana mentiona existenta unui catel rosiatic cu coada lunga a carui fata parea sa straluceasca asemenea lui Dumnezeu.

Din Egipt, cainele faraonilor a fost importat in Malta de catre comerciantii fenicieni. Atunci catei au fost denumiti Kelb tal-Fenek, ceea ce insemna ,,cainele iepurilor”, intrucat localnicii utilizau cainele in acest scop. Rasa cainelui faraonilor s-a dezvoltat si a devenit in cele din urma catelul oficial al Maltei. Patrupedul pharaoh hound a fost greu recunoscut in partea de vest pana cand a ajuns in Anglia in anul 1930.

Primul catel al faraonilor a fost adus in Statele Unite ale Americii in 1967. Clubul American al cainelui faraonilor a fost fondat in 1970, iar rasa a fost oficial recunoscut de Clubul American Kennel in anul 1984. In ziua de astazi, catelul pharaoh hound nu face parte dintre cele mai raspandite rase, insa poate fi intalnit aproape oriunde in lume, in locurile in care oamenii stiu sa aprecieze aspectul si personalitatea sa unica.

 

Personalitatea

Cainele faraonilor isi iubeste stapanii si este intotdeauna sa ii distreze cu atitudinea sa amuzanta. Pe de alta parte, cainele faraonilor prefera sa stea la distanta de straini. Catelul iubeste sa isi cunoasca drumul, insa este inteligent si dispus sa invete ceea ce il face in majoritatea timpului un patruped usor de dresat.

Cainele faraonilor poate fi destul de sensibil, intrucat empatizeaza cu sentimentele oamenilor si poate face chiar o intreaga drama  dintr-o atmosfera stresanta pe care o resimte in casa. Este foarte important sa va prezentati catelul Pharaoh hound cat mai multor oameni si situatii inca de cand este doar un pui, in caz contrar, acesta putand creste ca fiind destul de timid.

Incercati sa va implicati patrupedul intr-o activitate. Ajutati-va animalutul de companie sa isi dezvolte si sa isi slefuiasca abilitatile sociale invitandu-va adesea prietenii, plimbandu-l in parcuri aglomerate, in magazine ce ii permit catelului sa se obisnuiasca si cu alti oameni.

 

Sanatatea

Cainele faraonilor sunt, in general sanatosi, insa ca in cazul tuturor raselor, acestia pot fi predispusi anumitor afectiuni. Acest lucru nu inseamna ca toti cainii faraonilor vor fi afectati de aceste boli, insa este important sa fim constienti de acestea.

Sensibilitatea la anestezii – Patrupezii nu sunt la fel de sensibili la anestezii precum alti ogari, insa ar trebui sa va avertizati veterinarul cu privire la riscurile pe care trebuie sa si le asume atunci cand administreaza anestezii acestui caine. Cea mai importanta regula in cazul anesteziilor este ca administrarea acestora sa se faca in functie de greutatea patrupedului. Din cauza cantitatilor mici de grasime din corpul cainilor Pharaoh hound, acestia pot fi sensibili la anestezie, astfel incat o doza normala pentru in caine obisnuit ar putea sa raneasca sau chiar sa cauzeze moartea cainelui faraonilor. Cainele faraonilor este mai putin sensibil decat alti catei din alte rase, insa aveti nevoie de un veterinar ce tine cont de aceste probabilitati stiind cum trebuie sa dozeze anesteziile pentru fiecare patruped in parte.

Alergii – Alergiile sunt des intalnite in alimentatia cainilor. Exista trei tipuri principale de alergii: cele cauzate de alimente, cele ce se pot trata prin eliminarea radicala a unor alimente din dieta catelului sau cele de contact ce apar in urma unor reactii ale unor substante topice la contactul cu asternuturi de pat, purici, sampoane de catei sau alte chimicale. Tratarea alergiilor de acest tip se face prin eliminarea cauzelor acesteia. Alergiile inhalatorii sunt cauzate de alergeni din aer precum polenul, praful sau mucegaiul. Cainii faraonilor sunt predispusi la alergiile de acest tip.

Medicamentatia potrivita pentru alergiile inhalatorii variza in functie de severitatea alergiei. Este important sa tinem cont de faptul ca in general, infectiile auriculare au la baza o alergie inhalatorie.

Daca va cumparati un astfel de catelus, gasiti un crescator bun si dornic sa va arate istoricul medical al ambilor parinti. Acest istoric va poate dovedi daca un caine a fost testat si curatat de astfel de probleme. Pentru cainii faraonilor putem face verificari in privinta starii de sanatate a acestora in cadrul Fundatiei Ortopedice pentru animale pentru displazie de sold (cu rezultate bune sau foarte bune), displazie de umar, hipotiroidism si boala von Willebrand; de la universitatea Auburn ne putem interesa despre trombopatie; iar la Registrul Canin al Fundatiei pentru optica ne putem asigura ca ochii catelusului sunt normali. Va puteti confirma caracteristicile medicale ale catelului accesand pagina de internet a OFA.

 

Ingrijirea

Datorita firii lor calme, cainii faraonilor pot trai in apartamente, desi trebuie sa avem grija la faptul ca latratul acestora ar putea deveni enervant pentru vecini.

In cazul in care doriti sa il lasati singur intr-o curte, asigurati-va ca aceasta este bine ingradita cu un gard suficient de mare, incat catelusul sa nu il poata sari sau sa nu se poata catara pe el. Mai mult decat atat, ar fi preferabil ca gardul gradinii in care se afla cainele faraonilor sa fie sufiient de solid incat sa nu permite acestuia vederea pisicilor sau a veveritelor de cealalta parte a gardului. Ingradirea electronica nu este o solutie buna pentru cainele faraonilor, deoarece niciun soc nu il va opri atunci cand isi va dori sa urmareasca o prada.

Din cauza pielii sale subtire, Pharaoh Hound raceste destul de repede, ceea ce presupune ca in zilele mai reci sau ploioase sa poarte o haina speciala pentru protectia acestuia.

Daca va doriti un catel cu un comportament potrivit, incercati sa ii oferiti cel putin 30 de minute de exercitii zilnice. Animalutul este potrivit atat pentru concursurile de agilitate, cat si pentru o plimbare cu bicicleta in familie sau chiar alergat.

Asigurati-va ca animalutul dumneavoastra nu este lasat niciodata fara lesa atata timp cat se afla in zone neingradite, deoarece imediat ce va observa un alt animalut mic si pufos va porni in urmarirea acestuia oferindu-va cea mai buna lectie de antrenament din toate timpurile.

Atunci cand cainele faraonilor nu este distras de nimic pe care si-ar fi dorit sa il urmareasca, acesta poate da dovada de o inteligenta extraordinara, ceea ce il poate face usor de antrenat.

Atunci cand lucrati cu cainele faraonilor, asigurati-va ca antrenamentul este unul placut si interesant, lipsit de metode repetitive si plictisitoare. Pentru a-l motiva si a va asigura ca acesta va da randament din ce in ce mai mare, faceti lectiile scurte si incheiati-le cu ceva ce a invatat sa faca bine pentru a avea un motiv de a-l recompena si de a-l motiva.

 

Hranirea

Cainele faraonilor are nevoie de o doza zilnica de mancarea de inalta calitate ce consta intre 1,5 si 2 cupe ce se vor imparti in doua mese.

Luati aminte: cantiatatea de mancare pe care patrupedul adult o mananca variaza in functie de marimea catelului, varsta, constructie, metabolism si de nivelul de activitate al acestuia. Cateii sunt fiinte individuale, la fel ca oamenii, ceea ce inseamna ca nu au nevoie de aceeasi cantitate de mancare. Este lesne de inteles ca un patruped cu un nivel mare de activitate va avea nevoie de mai multa hrana decat unul sedentar.

Calitatea mancarii pe care o oferiti catelusului dumneavoastra poate face diferenta, astfel incat cu cat mancarea este mai buna, cu atat nu va fi nevoie sa va implicati in amestecarea si pregatirea acesteia.

Nu va lasati pacalit de constructia atletica a cainelui Pharaoh Hound, intrucat adesea oamenii tind sa creada ca acesta este subnutrit sau insuficient hranit. In cazul unora dintre cainii din aceasta rasa se manifesta alergii la mancare, caz in care veterinarul va poate recomanda o dieta speciala.

Vrei sa alegi o hrana de calitate pentru cainele tau? CLICK AICI !

Asigurati-va ca va veti mentine catelusul intr-o forma buna, masurandu-i cantitatea de mancare si impartind-o in doua portii zilnice in loc de a ii lasa intreaga cantitate la dispozitie de-a lungul zilei.

Daca aveti senszatia ca greutatea cainelui dumneavoastra depaseste limitele corespunzatoare, ii puteti face testul ochilor si cel al mainilor. In primul rand, realizati o privire ansamblu in cadrul careia ar trebuie sa puteti observa talia catelului. Apoi plasati-va mainile de-a lungul spatelui catelului si miscati degetele de-a lungul coloanei vertebrale, lasandu-le apoi usor spre partea inferioara a corpului. Daca totul este in regula, ar trebui sa puteti simti coastele animalului fara a pune presiune prea mare. In caz contrar, Australian Cattle Dog are nevoie de mai putina mancare si mai multe exercitii.

Pentru mai multe informatii despre hranirea cainelui Australian Cattle Dog puteti verifica ghidul pentru cumpararea hranei corecte, hranirea catelusilor si a cateilor adulti.

 

Culoarea blanii si ingrijirea acesteia

Blana catelului este scurta si are o textura ce variaza de la moale la aspru. Culoarea blanii acestuia poate porni de la castaniu la alte nuante. In zona cozii, a pieptului, a labutelor si pe fata, blana patrupezilor poate avea nuante de alb.

Cainele faraonilor isi pierde blana (la fel ca toti ceilalti caini), insa perierea sa saptamanala cu ajutorul unei manusi special destinate perierii ogarilor, va va ajuta sa eliminati parul deja desprins de pielea catelului pentru a va feri de raspandirea acesteia atat pe hainele dumneavoastra, cat si pe mobila.

Pharaoh Hound nu are un miros accentuat, astfel incat imbaierea acestuia nu este necesara in mod frecvent. In cazul in care a hoinarit si s-a murdarit, ii puteti sterge blana cu ajutorul unei carpe speciale ce va va ajuta sa ii mentineti aspectul ingrijit.

Pielea cainelui faraonior va avea nevoie de asemenea de ingrijire. Blana sa scurta nu este suficienta pentru protejarea pielii cainelui, inrucat parazitii si ranilor pot fi usor intalnite.

In timpul perierii, verificati pielea catelului si observati existenta oricaror ciupituri sau rani.

Periati dintii catelului de doua sau chiar trei ori pe saptamana pentru a elimina tartrul depus si bacteriile ce pot fi regasite in cavitatea bucala a acestuia. Perierea zilnica a dintilor va poate ajuta sa evitati respiratia urat mirositoare sau bolile gingivale.

Taiati unghiile catelului o data sau de doua ori pe luna in cazul in care acesta nu o face in mod natural pentru a preveni ruperea dureroasa a acestora sau alte probleme. In cazul in care il puteti auzi scrijelind podeaua cu unghiile, inseamna ca acestea sunt prea mari. Unghiile au vase de sange in ele, asadar trebuie sa avem grija la taierea acestora pentru a nu provoca sangerari. Din aceasta cauza, patrupedul nu va coopera intotdeauna cand va vedea instrumentele de taiat unghiile. Asadar, daca nu sunteti experimentat in taierea unghiilor cainelui, ceret ajutorul veterinarului sau unei persoane specializate.

Urechile catelului trebuie verificate saptamanal pentru a observa orice iritatie sau miros neplacut ce ar putea indica o infectie. Atunci cand verificati urechile, stergeti-le cu o discheta de bumbac cu o solutie cu pH neutru pentru a evita aparitia infectiilor. Nu introduceti nimic pe canalul auricular al patrupedului, ci curatati-l doar la exterior.

Obisnuiti-va catelul sa fie periat si examinat inca de mic. Uitati-va la labutele sensibile ale acestuia si in interiorul gurii sale. Transformati periatul intr-o experienta pozitiva recompensata si lasati vizitele la veterinar pentru momentul in care va deveni adult.

In timpul perierii, verificati blana cainelui chinezesc crestat si cautate orice urma de purici, irtiatie, roseata a pielii. Verificati de asemenea gura, nasul, ochii si labutele cainelui. Ochii ar trebui sa fie limpezi, fara urme de roseata sau scurgeri. Examinarea saptamanala ca catelului ne va ajuta in prevenirea oricaror probleme de sanatate ale acestuia.

 

Copiii si contactul cu alte animale

Pharaoh Hound este afectuos cu copiii, inca ca in cazul tuturor cainilor ar trebui sa invatati copiii cum sa se apropie de patrupezi si cum sa ii atinga si supravegheati orice interaciune dintre acestia pentru a preveni orice reactie a patrupedului de a-i musca sau a copiilor de a trage catelusul de urechi sau coada.

Invatati copiii sa nu se apropie niciodata de catel atunci cand mananca sau doarme si nici sa nu incerce sa ii ascunda hrana. Niciun catel, indiferent cat de prietenos este acesta, nu ar trebui lasat nesupravegheat in preajma copiilor.

In general, cainele faraonilor se intelege bine cu alte animale, desi uneori se poate comporta agresiv cu cainii din rasa sa. De asemenea, din cauza faptului ca acestia vad orice animalut mic asemenea unei prazi, cainele faraonilor nu este potrivit pentru traiul alaturi de animalute precum pisici sau iepurasi, nici macar pentru cel alaturi de catei de talie foarte mica.

 

Am avut ocazia să interacționez cu câini din rasa Pharaoh Hound și pot să spun că acești patrupezi sunt în mod remarcabil fascinanți și unici. Aspectul lor elegant și atitudinea regală fac din ei adevărate opere de artă în mișcare. Experiența mi-a demonstrat că socializarea timpurie și consistentă este cheia pentru un comportament echilibrat și prietenos, mai ales în preajma străinilor și a altor animale. Este important să le oferim un mediu sigur și stimulativ, deoarece inteligentul și energicul Pharoh Hound are nevoie de multă activitate pentru a fi fericit și sănătos. Alegerea unui astfel de companion vine cu provocări, dar cu răbdare și angajament, rezultatul este o relație profundă și împlinitoare.

Lasă un răspuns