Nevoia de exercitii a cainilor

Cainii au nevoie de exercitii, de joaca si de miscare, insa exista diverse tipuri de rase la care aceasta nevoie este mai atenuata sau mai accentuata. Nevoia de exercitii a cainilor se bazeaza si pe nivelul lor general de energie.

Un caine sedentar, care prefera lenevitul pe salteluta sau in fotoliu, are mai putina nevoie de exercitii decat un caine plin de energie care s-ar misca tot timpul. Pentru anumite rase, exercitiile sunt modul de joaca perfect si vor aprecia fiecare tentativa a stapanului de a ii invata lucruri noi. Acesti caini usor de dresat iubesc exercitiile si ar exersa tot timpul daca ar fi posibil.

In functie de timpul liber pe care fiecare persoana il are si de personalitatea stapanului, acesta va alege un caine care sa i se potriveasca atat lui cat si stilului sau de viata in general. Atunci cand stapanul este mai mult plecat, un caine cu o nevoie acerba de exercitii si joaca se va simti abandonat, va acumula frustrari si va fi nefericit, in timp ce un caine sedentar abia daca va observa lipsa stapanului. Atunci cand cainii sunt alesi astfel, atat animalul de companie cat si stapanul vor fi fericiti si impreuna vor avea o relatie superba.