Top 30 nume de caini pentru rasa Beagle

nume de caini beagle

Numele cainelui trebuie sa reflecte personalitatea acestuia. Cainii din rasa Beagle sunt recunoscuti pentru firea lor jucaus a si pentru temperamentul agitat. Nu sunt deloc agresivi si sunt cuminti doar atunci cand dorm. In momentul in care stapanul trebuie sa aleaga un nume de caini Beagle este recomandat sa tina cont de toate aceste aspecte. Pentru Beagle nu sunt potrivite numele care ar putea transmite agresivitate, decat atunci cand sunt folosite in scop de amuzament.

Numele dragalase, se potrivesc cu capsorul simpatic cu urechi lungi si nasul mereu pus pe sotii. Un beagle este caracterizat de dragostea sa fata de stapan, de temperamentul copilaresc si de cheful permanent de joaca si distractie. In plus, nici talia nu il recomanda drept un caine serios sau cu potential agresiv, fiind un caine de talie mica. Modul in care sunt dispuse petele maro si negre din blana sa, creaza o imagine pasnica si usor amuzanta a acestui caine.

Beagle adora sa fie mereu langa stapanul sau si se simte bine in compania celor mici. Imediat dupa adoptie se pliaza perfect pe situatie si se integreaza in timp record. Va deveni copilul familiei inca din primele zile de cand ajunge in casa si merita un nume pe masura.

15 Nume pentru cainii Beagle masculi

Fiecare stapan de caine alege numele animalului de companie in functie de preferintele proprii, de sugestiile familiei si multi caini primesc numele in functie de anumite ipostaze amuzante din viata lor. Pentru a alege cel mai bun nume de caini masculi proprietarii trebuie sa tina cont si de caracteristicile cainelui.

Numele cu rezonanta sunt potrivite raselor de caini serioase si docile, care impun respect, asa cum sunt ciobanestii germani, spre exemplu. Unui caine de talie mica poate sa nu ii fie potrivit un nume pompos sau care sa impuna seriozitate, in timp ce un nume amuzant sau care sa transmita ceva despre dimensiunea cainelui poate fi cea mai buna idee.

Cainii cu potential agresiv pot primi nume care sa reflecte acest lucru. Se practica, de asemenea si alegerea numelor in contrast cu tipologia rasei. Spre exemplu, un caine mic poate primi un nume care sa transmita agresivitate, dar doar cu sens peiorativ. Cainii mici primesc, de asemenea, nume rezonante, spre deliciul celor care il inconjoara, pentru tendinta lor de a latra si de a incerca sa para ofensivi, chiar daca fizicul si dimensiunea nu ii ajuta.

Pentru cainii de talie foarte mare, asa cum sunt ciobanestii caucazieni de exemplu, numele pot fi alese in functie de caracteristicile rasei si pot transmite loialitate, dragoste fata de familie si protectie.

In final, numele trebuie sa fie acceptat de intreaga familie si repetat pana cand animalul de companie invata sa raspunda la el.

Alexander Azzuro Bailey Cooper Dante
Edison Figaro General Jackson Lemmy
Miles Napoleon Oscar Ronny Spencer

15 Nume pentru cainii Beagle femele

Indiferent de rasa din care fac parte femelele, in comparatie cu masculii, sunt caracterizate prin blandete, docilitate si ferocitate atunci cand vine vorba despre apararea propriilor pui. Fiecare femela difera din punct de vedere al personalitatii, insa acestea sunt mult mai prietenoase si mai apropiate de stapan decat masculii si pot fi mult mai ascultatoare. In functie de personalitatea animalului de companie se pot alege nume de caini femele.

La fel ca si in cazul masculilor, talia este de foarte multe ori cea care influenteaza numele, alaturi de trasatura dominanta de caracter. Se practica de asemenea, alegerea numelui in functie de culoarea blanii, de lungimea sa, de forma urechilor sau de trasaturile dominante de caracter si personalitate.

Exista atat nume neutre, care sa nu insemne nimic mai mult decat un simplu nume asa cum se intampla in cazul oamenilor, dar si nume care transmit si impun respect, nume care fac trimitere la o intamplare amuzanta, nume care semnaleaza asemanarea femelei cu un alt animal, spre exemplu vulpe si lista poate continua.

Ceea ce este foarte important in alegerea numelui animalului de companie, este ca acesta sa fie acceptat unanim de intreaga familie pentru ca toti sa strige cainele la fel. Astfel, animalul se va invata mai repede cu numele ales si va sti sa raspunda atunci cand este chemat. Un nume pe care nu il accepta toti, genereaza atribuirea altor nume in functie de preferintele fiecarui membru al familiei, ceea ce va genera confuzie in mintea animalului de companie.

Arielle Bessy Chelsea Dixie Felice
Gessy Heidi Jolie Jamie Keysha
Laxy Melody Pipper Shantal Wanda

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *