Probleme ce le puteti avea cu puii de caini

probleme cu puii de caini

Cine nu si-ar dori un pui de catel? Sunt irezistibili cu blana lor moale, mici cat palma si foarte jucausi. Cu toate acestea, sunt si persoane care admira puii de la distanta, iar acasa si-ar lua un caine adult. In general, sunt cei care stiu ca sa cresti un pui presupune foarte multa munca.

Daca sunteti in dilema, nu stiti daca sa adoptati un pui sau un adult, iata de ce trebuie sa tineti cont.

Adevarul despre pui

  • Au nevoie de mult timp si atentie. Mers la toaleta din ora in ora in timpul dresajului acasa, hranirea de trei sau patru ori pe zi, socializarea intensa, gradinita de catelusi… daca le adunati pe toate, s-ar putea sa va intrebati daca nu cumva mai bine faceti un copil.
  • Dresajul dureaza mai mult. Puii pot invata regulile mersului la toaleta in cateva saptamani. Dar chiar si dupa aceea, nu le respecta mereu si e posibil sa mai trebuiasca sa curatati mizeria. Cainii adulti, pe de alta parte, sunt mai disciplinati.
  • Va trezesc noaptea. Un pui care e obisnuit sa doarma cu fratiorii lui va plange si va scanci in primele nopti petrecute fara ei in noua casa. Pana pe la patru luni, puii au nevoie sa fie scosi afara pana ce ajung suficient de mari si se tin pana la dimineata.
  • Sunt mai distructivi. Cand le cresc dintii, mai toti catelusii se transforma in masini de ros. Acest lucru inseamna ca va trebui sa fiti tot timpul cu ochii pe catel si sa strangeti absolut toate obiectele pe care vreti sa le salvati; altfel, ajung milioane de bucati mici de tot. Nu va mai puteti arunca pantofii din picioare imediat ce intrati pe usa.
  • Nu doar ei pot fi dresati. Uitati vorba aceea despre cainii mai mari si noile obiceiuri. E posibil suta la suta sa invatati un caine adult comenzi noi.
  • S-ar putea sa nu fie potriviti in familiile cu copii mici. Multi parinti isi dau seama prea tarziu ca nu era momentul sa aduca acasa inca o mica creatura care te trezeste noaptea si care face pipi pe jos.
  • Pot sa evolueze diferit fata de cum credeati. Nu stim cum va fi copilul mic atunci cand creste mare. E valabil si pentru catei. In cazul unui caine adult, stiti exact cum e, nu va pot surprinde dimensiunea, infatisarea, personalitatea, nevoia de miscare si cat naparleste.
  • Nu sunt parteneri de jogging. Alergatul pe pavaj dur poate dauna catelusului, fiindca organismul lui e in crestere. Deci daca vreti un partener de alergare, va trebui sa asteptati un an pana cand incheieturile lui sunt complet formate.

Observatie finala : Daca ati citit acest articol si tot mai vreti un pui, luati-va! Sunteti deja mai informat decat majoritatea proaspetilor parinti de catelusi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *