Greseli frecvente in dresajul acasa

dresajul cainelui acasa

Daca nu faceti progrese in dresajul acasa, verificati metodele folosite. E usor sa facem greseli care nu par importante pentru noi, dar au mare efect asupra catelusilor.

Iata cele mai mari doua greseli pe care le fac oamenii

Cainele e tinut in curte, in loc sa fie tinut in casa, in cusca, iar acest lucru face dresajul mult mai dificil. Practic, invatati cainele ca e in regula sa-si faca nevoile oriunde si oricand doreste. Deci va face acest lucru si cand intra in casa.

Certati cainele si ii bagati nasul in mizerie, il plezniti cu ziarul si alte practici gresite pot zadarnici complet efortul de a dresa cainele acasa. Aceste pedepse il pot infricosa atat de mult, incat nu-si mai face nevoile in prezenta voastra. Daca puiul se teme sa-si faca nevoile cand sunteti in preajma, se va obisnui sa se tina cand mergeti la plimbare si se va usura doar dupa ce plecati voi de acasa.

Daca nu aveti deloc rezultate cu dresajul de acasa si nu stiti de ce, vorbiti cu veterinarul. Poate puiul are o problema fiziologica, de exemplu o infectie a tractului urinar, care il impiedica sa se tina.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *