Cum să Călătoriți în Bulgaria cu Câinele Dumneavoastră?

pauline-loroy-u3af7hgusrk-unsplash1

Bulgaria, pe lângă faptul că este cea mai prietenoasă țară din Europa pentru câini, este și o destinație excelentă de vizitat cu cățelul, mai ales dacă sunteți în căutarea unei destinații accesibile pe timp de vară. Iată la ce să vă așteptați atunci când călătorești în Bulgaria cu animalul dumneavoastră de companie.

Călătorind în Bulgaria cu un câine

Pentru a călători în Bulgaria cu câinele dumneavoastră, indiferent dacă veniți dintr-o altă țară din UE sau din afara Europei, se aplică normele standard ale UE. Câinele dumneavoastră va avea nevoie cel puțin de un microcip, de un vaccin antirabic valabil și de un pașaport UE pentru animale de companie sau de un certificat de sănătate UE.

În cazul în care călătoriți în Bulgaria cu câinele dumneavoastră din Serbia, Macedonia de Nord sau Turcia, normele sunt similare celor aplicabile în cazul călătoriilor din afara Europei. Este necesar un certificat de sănătate animală sau „anexa IV” dacă nu aveți un pașaport pentru animale de companie din UE sau dintr-o țară înrudită.

În plus, pentru câinii care călătoresc din Serbia și Turcia este necesar un test de titrare a rabiei. Acesta trebuie făcut cu trei luni înainte sau înainte de a părăsi UE cu câinele, dacă sunteți inițial dintr-o țară din UE. Pentru câinii care călătoresc din Macedonia de Nord nu este necesar un test de titrare a rabiei.

Dacă veniți cu mașina în Bulgaria din aceste țări din afara UE, trebuie să intrați în țară la un „punct de intrare pentru călători” valabil, unde documentele câinelui dumneavoastră pot fi verificate.

Ce presupune servirea mesei în Bulgaria cu un câine

Unele restaurante acceptă animalele de companie în interior, în timp ce altele acceptă doar pe terasă. Astfel, decizia de a permite unui animal de companie să stea la masă cu stăpânii aparține exclusiv managerului de restaurant.

Dacă călătoriți vara, ei bine, puteți lua masa la unele terase în aer liber cu câinele dumneavoastră fără nicio problemă.

Luarea unui câine în transportul public în Bulgaria

Câinii pot călători cu trenul în Bulgaria, cu anumite reguli și restricții, dar nu este la fel de clar dacă este permisă călătoria câinilor în alte forme de transport public.

În Bulgaria, trenurile sunt operate de BDZ, iar regulile lor pentru animalele de companie sunt enumerate aici. Animalele de companie mai mici, aflate într-un recipient impermeabil, pot fi transportate pe podea sau în brațele dumneavoastră în vagoanele de clasa a 2-a, fără a avea nevoie de bilet. Cu toate acestea, dacă alți pasageri se opun, trebuie să vă retrageți în holul de intrare.

Câinii de talie mai mare au nevoie de un bilet la jumătate de preț la clasa a doua și pot fi transportați doar în holul de intrare al ultimului vagon din tren, purtând o botniță și însoțiți de un certificat veterinar. În plus, câinii nu au voie în vagoanele de dormit sau în vagoanele cușetă.

În Sofia, tramvaiele publice, autobuzele, troleibuzele și metroul subteran sunt operate de către Centrul de Mobilitate Urbană din Sofia. Animalele de companie sunt permise, dar numai cu un bilet special. Câinii de talie mică și pisicile trebuie să călătorească în cuști de transport, iar câinii de talie mare trebuie să fie ținuți în lesă scurtă și să poarte o botniță.

Cazări prietenoase cu câinii în Bulgaria

Majoritatea hotelurilor nu percep o taxă suplimentară pentru un animal de companie, deși sunt unele hoteluri care percep taxe, dar pare mai puțin frecvent.

Prețurile hotelurilor din Bulgaria nu sunt la fel de ieftine ca în România, dar sunt totuși printre cele mai ieftine din Europa. Dacă căutați cazări, cel mai important este să vă asigurați că acceptă animale de companie. Rețineți că cazarea în Sofia tinde să fie mai scumpă decât în restul țării.

Dacă călătoriți în Bulgaria, nu trebuie să vă lăsați animalul de companie acasă. Îl puteți găzdui într-un hotel special pentru animale de companie, dar nu puteți fi siguri că primește îngrijiri adecvate. Așadar, dacă nu vreți să vă despărțiți de prietenul dumneavoastră cu patru picioare în timpul unei vacanțe în Bulgaria și doriți să-l luați cu dumneavoastră, atunci ar trebui să vă pregătiți din timp pentru călătorie. Același lucru este valabil dacă intenționați să vă mutați pentru a avea reședința permanentă. Pentru mai multe informații privind prevederile legale și alte aspecte esențiale, puteți accesa site-ul Vignettebulgaria.com/ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *