Ce NU știai despre ingredientele din hrana câinilor

PetVet-oct-Ce NU știai despre ingredientele din hrana câinilor

Dacă ești fericitul posesor al unui câine și dorești să îi oferi prietenului tău patruped doar ce e mai bun, atunci cu siguranță trebuie să fii atent la ceea ce alegi să îi dai de mâncare. Dacă te gândești la bolul de hrană al câinelui tău ca la o cutie cu surprize, te-ai întrebat vreodată ce se ascunde cu adevărat înăuntru? Să știi exact ce conține hrana câinelui tău este esențial pentru a-i asigura o viață sănătoasă și plină de energie. Iată câteva aspecte mai puțin cunoscute despre ingredientele din mâncarea pentru câini, care te vor ajuta să faci alegeri informate.

Ingrediente benefice în hrana câinilor

Există mai multe ingrediente benefice pe care poate să le conțină hrana câini, dar cele mai importante sunt carnea de calitate și acizii grași Omega.

O hrană de calitate superioară va avea în compoziție carne de calitate, precum carne de pui, curcan, miel, vânat sau pește. Aceste surse de proteine sunt esențiale pentru dezvoltarea musculară sănătoasă a câinelui tău.

Acizii grași Omega-3 și Omega-6 sunt vitali pentru sănătatea pielii și strălucirea blănii. Îi găsești în ingrediente precum uleiul de pește sau semințele de in.

Ingrediente dăunătoare în hrana câinilor

Când vine vorba de ingrediente de evitat, trebuie să ai în vedere aditivii, subprodusele animale și cerealele în exces.

Subprodusele animale pot include orice, de la organe, la pene sau chiar gheare de pui. În ceea ce privește cerealele, unele sortimente de hrană pentru câini pot avea un conținut ridicat de cereale, care sunt folosite ca umplutură și nu aduc niciun beneficiu patrupedului, dimpotrivă. De asemenea, stai departe de conservanții artificiali, precum BHA și BHT, care pot fi dăunători în cantități mari pe termen lung.

Caracteristici care diferențiază hrana premium

O hrană premium pentru câini va avea următoarele caracteristici:

  • Ingrediente naturale: fără coloranți, conservanți sau arome artificiale.
  • Proteine de calitate: carne sau pește ca prim ingredient.
  • Fără subproduse animale și făinuri: doar ingrediente de înaltă calitate.
  • Complex de vitamine și minerale: pentru suport nutrițional complet.
  • Ingrediente presate la rece.

Ce înseamnă presare la rece? Hrana presată la rece este un tip de mâncare uscată produsă fără a folosi temperaturi crescute. Acest proces păstrează nutrienții esențiali din ingredientele naturale, oferind câinelui tău beneficii nutriționale mai ridicate. În comparație cu ingredientele procesate la temperaturi înalte, hrana presată la rece păstrează enzimele și vitaminele esențiale.

În ceea ce privește modul de hrănire, este ideal un echilibru între hrana uscată și hrana umedă. În timp ce hrana uscată ajută la curățarea dinților și este mai la îndemână pentru tine, hrana umedă adaugă un plus de hidratare și este, de obicei, mai palatabilă.

Pentru alegeri informate, îți recomandăm să te orientezi către magazine cu renume în domeniu, precum PetVet. Specialiștii PetVet selectează atent sortimentele de hrană disponibile, garantând calitatea și beneficiile pentru câinele tău. Descoperă mai multe opțiuni de hrana pentru câini, atât umedă, cât și uscată, pe site-ul lor!

A-i oferi câinelui tău o hrană cu ingrediente de calitate înseamnă a investi în sănătatea și fericirea lui pe termen lung. Informează-te, citește etichetele și alege înțelept!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *